In 1998 namen we voor de laatste keer deel aan de wedstrijd ‘Europa in de school’. Dat jaar was het thema ‘Vrede in Europa’ en zoals hieronder in de plaatjes en in de presentatie te zien is: dit thema leende zich weer voor veel geïnspireerd en origineel werk.

De KSE nam niet alleen met klassen van mij deel aan de wedstrijd, ook leerlingen van collega Carmen Klomp deden mee en uit beide groepen vielen leerlingen in de hoofdprijzen.  Het thema ‘Vrede’ werd uitgewerkt via de volgende opgaven: ontwerp een wens-/kerstkaart, of ontwerp een poster voor een Europees vredesfestival.  Zes gelukkigen, Anne Verjans, Linda Lauret, Annegien van Kerckhoven, Janneke van Baal, Annelies Braat en Martijn Buijs  mochten op reis in de grote zomervakantie om in diverse landen van de Europese Gemeenschap kennis te maken met leefijdgenoten uit de andere landen van de EG en samen vakantie te vieren.

Reden dat we later niet meer meegedaan hebben aan deze wedstrijden was o.a. dat nieuwe uitdagingen op het toentertijd zich steeds explosiever ontwikkelend internet en de andere mogelijkheden van het werken op de computer  steeds meer mijn aandacht gingen vragen. In eerste instantie deed ik dat samen met mijn collega Kees Lauwen, later volgde de hele sectie.

Hieronder foto’s van de prijsuitreiking in Zoetermeer, de prijswinnaars die  hun werkstukken toelichten aan staatssecretaris van Onderwijs Tineke Netelenbos en een presentatie die een doorsnede laat zien van het geproduceerde KSE-werk.

Artikel in BN/DeStem

Artikel in BN/DeStem

Martijn en Janneke, 1e prijs 18-21 jaar

Martijn en Janneke, 1e prijs 18-21 jaar

Anne, eerste prijs 15-17 jaar

Anne, eerste prijs 15-17 jaar

Annegien en Laura, duoprijs

Annegien en Linda, duoprijs

Annelies met haar werk, 4e prijs

Annelies met haar werk, 4e prijs

Collega Carmen bij een van de eervolle vermeldingen

Collega Carmen bij een van de eervolle vermeldingen

Linda en Annegien en de staatssecretaris

Linda en Annegien en de staatssecretaris

Anne geeft uitleg aan de staatssecretaris

Anne geeft uitleg aan de staatssecretaris

Met zijn allen voor het Departement van Onderwijs

Met zijn allen voor het Departement van Onderwijs

Europa in de school 1998 from jacjans

 

Reacties op “Europa in de school, deel 4”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren