Krant voor trotse KSE-leerfingen! Zestig leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur stortten zich gisterochtend op een stapel kranten. Om razendsnel bladerend de door hen zelf ontworpen advertenties in gedrukte vorm te aanschouwen.

Het eindresultaat van een project waar maandenlang aan gewerkt is. Grote tevredenheid sierde hun gezichten. Ze waren te gast bij dagblad De Stem in Breda, waar een speciale jubileumkrant ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de KSE van de persen rolde. Het eerste exemplaar werd uitgereikt door Stem-directeur drs. J.Brader aan KSE-rector drs.M. van den Dungen. Het  bericht hierboven, in combinatie met een van onderstaande foto’s, beschrijft de feestelijke bekroning van het advertentieproject voor de KSE-jubileumkrant. Voordat het zo ver was is de studio van De Stem met de ontwerpen aan de slag gegaan om er mooie advertenties van te maken.  Ad  Couwenbergh, hoofd studio van De Stem: „Het leuke vandeze leerlingen was dat bet geen zwevers waren.

Ze hadden een kijk op reclame die heel oorspronkelijk was. Heel sprankelend eigenlijk. Het lekkere  aan die advertenties was de creativiteit en naiviteit. De spontaniteit gewoon. Zo tref je het bij een reclameontwerper zelden aan. De dingen die zij hebben verzonnen; dat doe je zelf niet meer”. Op dinsdag 14 september was dan de grote spannende dag.   Een kleine honderd leerlingen van de KSE met rector, stafleden en docenten werd ontvangen in de expeditiehal van De Stem.

Na wat toespraken kwam ie dan eindelijk. Vol spanning keken de leerlingen naar de kranten die langzaam over de rolletjes uit de drukkerij de expeditieruimte kwamen binnen roffelen. Een enthousiaste directeur  wapperde met het eerste exemplaar en vervolgens was er een massale run op de kranten om er maar een te pakken te krijgen. De leerlingen gingen op de knieën, op zoek naar hoe hun ontwerp in de krant terecht gekomen waren en lieten elkaar druk pratend, het resultaat zien. Een succesnummer. Zeker te weten!

Eerst nog even interview met Omroep Brabant

Eerst nog even interview met Omroep Brabant

Stemdirecteur Brader aan het woord

Stemdirecteur Brader aan het woord

Rector van den Dungen spreekt

Rector van den Dungen spreekt

Ik had een lijst nodig om niemand te vergeten te bedanken

Ik had een lijst nodig om niemand te vergeten te bedanken

Vol verwachting, daar komen de kranten

Vol verwachting, daar komen de kranten

Daar komen de kranten de expeditiehal binnen roffelen

Daar komen de kranten de expeditiehal binnen roffelen

De allereerste exemplaren op de rolband

De allereerste exemplaren op de rolband

Een enthousiste rector ontvangt het eerste exemplaar

Een enthousiaste rector ontvangt het eerste exemplaar

Stormloop op de kranten

Stormloop op de kranten

En nu maar gauw kijken

En nu maar gauw kijken

Met zijn allen op de vloer

Met zijn allen op de vloer

Vol aandacht voor elkaars resultaten

Vol aandacht voor elkaars resultaten

Toenmalig minister van onderwijs Jo Ritzen, reageerde op het project met een enthousiaste reactie die we hieronder laten zien. En natuurlijk laten we in deze post een paar pagina’s uit de jubileumkrant zien. In de presentatie onder de foto’s nog meer foto’s, publicaties en resultaten van dit geslaagde project!

Reactie van minister van onderwijs Jo Ritzen

Reactie van minister van onderwijs Jo Ritzen

De reactie van de minister in de krant

De reactie van de minister in de krant

Kleurige advertentie door Irene Gorlée

Kleurige advertentie door Irene Gorlée

Dubbele pagina met diverse advertenties

Dubbele pagina met diverse advertenties

Dubbele pagina met diverse advertenties

Dubbele pagina met diverse advertenties

Advertentie door Kartika Visscher

Advertentie door Kartika Vischer

Leerlingen ontwerpen advertenties from jacjans

In onderstaand filmpje zie je hoe we met alle advertentie ontwerpers naar de drukkerij van BN De Stem in Breda gegaan zijn om daar in de grote expeditiehal de eerste jubileumkranten in ontvangst te nemen. Sla gerust alle toespraken over maar bekijk in ieder geval het moment waarop de kranten langs de lopende band de hal komen binnen ratelen en hoe de leerlingen daarna op zoek gaan naar hun advertentie!

De jubileumkrant rolt van de persen

Reacties op “KSE 25 jaar:jubileumuitgave van BN/DeStem, deel 2”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren