Toen in de loop van 2006 beeldend kunstenaar Kerry-Ann van Wensen mij benaderde namens CUMEL of wij als KSE een steentje konden bijdragen aan deze culturele manifestatie die dat jaar het thema ‘Tijd’ had, moest ik meteen denken aan de bovenbouwopdracht ‘Wat voor type ben jij?’.  Na wat brainstorms met collega Michiel Eikenaar die inmiddels met zijn bovenbouwgroepen ook nog wel wat poppen gefabriceerd had en met Kerry-Ann, was het project ‘Van peuter tot puber’ geboren!

Dwars door het centrum van Etten-Leur zou een lint van tientallen levensgrote poppen, zelfportretten van kinderen vanaf de peuterspeelzaal t/m de bovenbouw van de KSE, een aantal locaties gaan verbinden waar CUMEL-activiteiten plaats vonden. Kerry-Ann zou daarvoor de peuterspeelzalen en het basisonderwijs benaderen en begeleiden, de KSE zou  tijdens de heemdagen voor de brugklassers onder mijn leiding nog een aantal poppen schilderen om ook dìe leeftijdsgroep vertegenwoordigd te kunnen zien in de totaalreeks.

Brugklassers aan de slag

Brugklassers aan de slag

Brugklassers aan de slag

Brugklassers aan de slag

Brugklassers aan de slag

Brugklassers aan de slag

 

Tevens, en dat bleek wel heel erg leuk, ‘adopteerde’ de KSE Basisschool De Springplank in dit project en ging ik samen met collega Ellis Learbuch èn een klas Vwo vijvers die al eerder met de poppen bezig geweest waren, in de activiteitenweek in april/mei,  met een twintigtal leerlingen van De Springplank o.l.v. Kerry-Ann aan de slag om ook met hen een aantal fraaie poppen te fabriceren. Het was schitterend te zien hoe lief en geduldig onze leerlingen hun basisschoolcollegaatjes begeleidden tot prachtige resultaten. In alle foto’s en in de reportage van Philip Corsius, gepresenteerd door Roel Dirven en in de krantenartikeltjes valt dat uitstekend te zien en te lezen!

Artikel in BN/DeStem

Artikel in BN/DeStem

ij het verslag uit BN/DeStem

Foto bij het verslag uit BN/DeStem

Ferdy en Mandy samen op de foto voor de krant

Ferdy en Mandy samen op de foto voor de krant

En zo stond het in de Etten-Leurse Bode

En zo stond het in de Etten-Leurse Bode

Ferdy's werkstuk af

Ferdy’s werkstuk af

Samenwerking tussen jong en nog wat jonger

Samenwerking tussen jong en nog wat jonger

Over concentratie gesproken!

Over concentratie gesproken!

Samenwerken op twee niveau's

Samenwerken op twee niveau’s

Poseren met je evenbeeld

Poseren met je evenbeeld

Poseren met je evenbeeld

Poseren met je evenbeeld

Enkele voltooide werkstukken

Enkele voltooide werkstukken

Trotse KSE-begeleiders na afloop

Trotse KSE-begeleiders na afloop

KSE-ers begeleiden de leerlingen van Basisschool De Springplank. Bekijk het in onderstaande presentatie:

Cume lpoppenksesprpl. from jacjans

Philip registreerde het Springplankgebeuren in onderstaande reportage:

Reacties op “CUMEL 2006, vervolg op……”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Michelle Westerlaken (via Facebook):
    Dat was een leuk project!

    sjaakjansen op 23 oktober 2013 om 12:19 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren