De grote lijnen over de Tour de Vincent heb ik onlangs in deel 1 al uiteen gezet. Hieronder volgt deel 2:  de beschrijving van twee dagen kennis maken met elkaar: de derde klassers van de KSE gaan samen met de bovenbouwleerlingen van Mytylschool de Schalm aan de slag om fraaie kunstwerken te gaan maken, gebaseerd op de Aardappeleters van Vincent van Gogh, maar vooral om met elkaar kennis te maken en elkaar te leren kennen!

De eerste kennismakingsdag de “kick-off’ stond gepland op  10 maart 2012 en vond plaats in de Grote Kerk van Breda en in het computerlokaal van Mytylschool de Schalm. Met de trein reisden de KSE-ers onder begeleiding van muziekdocent Frank Melisse, dramadocent Ron Schijfs, docent Frans Nancy van Tilburg en ondergetekende naar Breda en wandelden we vervolgens naar de Grote Kerk aldaar.  Op deze locatie vond het eerste deel van het programma plaats: een rondleiding en een poseersessie in dezelfde compositie als de Aardappeleters van Vincent van Gogh!

Ontvangst en instructie in de Grote Kerk

Ontvangst en instructie in de Grote Kerk

Ontvangst en instructie in de Grote Kerk

Ontvangst en instructie in de Grote Kerk

Overleggen over de compositie en de lichtval

Overleggen over de compositie en de lichtval

Jansen als lichtarmatuur

Jansen als lichtarmatuur

Aan het werk in de consistoriekamer

Aan het werk in de consistoriekamer

Het andere programma onderdeel: de rondleiding

Het andere programma onderdeel: de rondleiding

De poseersessies in de kerk resulteerden in een aantal foto’s waaruit  elk groepje de beste koos om later die middag te gaan bewerken op de computers van de Schalm.De resultaten zouden het uitgangspunt worden voor een werkstuk wat op de tweede kennismakingsdag in Etten-Leur vervaardigd zou worden.

Groep Frank

Groep Frank

Groep Joost

Groep Joost

Groep Kayleigh

Groep Kayleigh

Groep Matthijs

Groep Matthijs

Groep Rob

Groep Rob

Groep

Groep Sacha

Groep Clarisse

Groep Clarisse

Onderweg naar de Schalm

Onderweg naar de Schalm

Groepsfoto bewerken

Groepsfoto bewerken

Groepsfoto bewerken

Groepsfoto bewerken

Groepsfoto bewerken

Groepsfoto bewerken

Groep Frank

Groep Frank

Groep Joost

Groep Joost

Groep Kayleigh

Groep Kayleigh

Groep Matthijs

Groep Matthijs

Groep Rob

Groep Rob

Groep Sacha

Groep Sacha

Groep Clarisse

Groep Clarisse

Het filmverslag van het samen werken in de Grote Kerk!

Na een middag hard werken (rondleiding Grote Kerk, poseren en beeld bewerken), kwam aan de voorkant van de Schalm een grote frituurwagen voorgereden voor een echte aardappelmaaltijd voor het hele gezelschap en was er bovendien tijd voor wat ontspanning totdat de ouders kwamen. Voor hen presenteerde elk groepje wat zij die middag gedaan hadden en werd elk groepje ondervraagd door Ineke over hun verwachtingen voor de reis. Vervolgens presenteerde Ineke nog het reisprogramma, werden de ouders door de leerlingen van de Schalm de school door geleid en namen zij hun kroost na een zeer geslaagde eerste kennismakingsdag weer mee naar huis! De presentatie van het reisprogramma tref je hieronder aan!

Als begeleiders van de Schalmleerlingen waren, behalve Ineke Marijnissen Ria Groenintwoud, Leontine Musters (de tekenjuf van de Schalm) en Marij van Gennip (van Flexinos) aanwezig. Zij zouden later ook als begeleiders mee op reis gaan.


En toen was er een aardappelmaal:FRIET!

En toen was er een aardappelmaal:FRIET!

Potje tafelvoetbal in de aula van de Schalm

Potje tafelvoetbal in de aula van de Schalm

Groepspresentatie voor de ouders

Groepspresentatie voor de ouders

Tour de vincent from jacjans

 

Meer foto’s van het middagprogramma in onderstaande presentatie!

Tour de vincent, introductiedag 1 from jacjans

 

 

Reacties op “Tour de Vincent, deel 2: kennis maken in Breda”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren