Ditmaal een opdracht van mijn roemruchte oud-collega Michiel Eikenaar die met deze opdracht zijn leerlingen niet alleen laat ontwerpen, maar hen tevens  aanzet datgene wat zij ontworpen hebben daadwerkelijk uit te voeren en te presenteren (al lag aanvankelijk het zwaartepunt bij het ontwerpproces).

Hierbij voorbeelden uit de opdracht ‘Lichaamsversiering’ waarvan ik de vaak zeer professioneel uitgevoerde en gepresenteerde eindproducten mag laten zien. Foto’s van de ontwerpschetsen hoop ik t.z.t. nog van de desbetreffende makers te krijgen want die zijn ook zeer de moeite waard en uiteraard vind je die dan ook op mijn blog!

Anouk Hogers heeft een steampunk outfit voor zichzelf ontworpen.  Zij heeft werkelijk daarbij aan alles gedacht en met veel kunst-en vliegwerk en vooral veel toewijding deze opdracht tot een prachtig geheel gemaakt. Ik hoop binnenkort haar logboek waarin zij in woord en beeld laat zien hoe de outfit ontworpen en gerealiseerd is, op dit blog te kunnen laten zien. Als voorproefje alvast hier vast  foto’s waarop zij poseert in haar outfit en een tweetal accessoires.

Anouk, Steampunk photoshoot 01

Anouk, Steampunk photoshoot 01

Anouk, Steampunk photoshoot 02

Anouk, Steampunk photoshoot 02

Anouk, Steampunk photoshoot 03

Anouk, Steampunk photoshoot 03

Anouk, Steampunk photoshoot 04

Anouk, Steampunk photoshoot 04

Anouk, Steampunk photoshoot 05

Anouk, Steampunk photoshoot 05

Anouk Steampunk

Anouk Steampunk

Anouk Steampunk

Anouk Steampunk

Accessoire hunting journal

Accessoire ´hunting journal´

Accessoire ´steampunk collar´

Accessoire ´steampunk collar´

Debbie Schoone (ontwerp, styling en make up, fotografie) en Diede Lauwen (model)  hebben onderstaande reportage gemaakt waarin Diede poseert in een z.g. filmjurk´. In het kapsel, maar vooral in het lijfje van de jurk zie je dat ontwerpster Debbie het ouwe fotorolletje als decoratie gebruikt. Kleuren en styling ademen de sfeer van de late twintiger jaren van de vorige eeuw, de tijd van de Art Deco. De ruimte waar de dames gewerkt hebben is één van de kantoren van de voormalige hoofdvestiging van Oranjeboom-De Drie Hoefijzers  bierbrouwerijen in Breda en ademt geheel de sfeer uit van die jaren. Hoe Debbie toestemming gekregen heeft om het kantoor voor deze sessie te gebruiken.    Gewoon even bellen en vragen!

 

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Debbie en Diede, fotojurk

Kathelijn Samuels ontwierp een fraaie shawl. Op ingenieuze wijze heeft zij een patroon ontworpen en daarvan ook daadwerkelijk een shawl laten bedrukken. In een fraaie fotoshoot in het bos toont zij haar creatie.Ook van haar hoop ik binnenkort de tekeningen en schetsen die het ontwerpproces tonen te kunnen laten zien.

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

Kathelijn, shawl

 

Reacties op “Lichaamsversiering”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren