Dit project uit 2006 vertoont de nodige overeenkomsten met een eerder succesnummer uit 1978 waarbij Etten-Leur, de plaats waar onze school staat, de hoofdrol speelt. Kwamen de vorige keer pentekeningen van mooie plekjes en gebouwen terecht in een boekje, uitgegeven t.g.v. het 10-jarig bestaan van de school, deze maal dienden de werkstukken, gemaakt door een aantal derdeklassers, als illustraties bij plattegronden van Etten-Leur en het fraaie buitengebied rondom de gemeente. Foto’s, fineliner en kleurpotloden waren de hoofdbestanddelen bij deze opdracht!

Met het idee de leerlingen van het Etten-Leurs middelbaar onderwijs bewust te maken van wat er allemaal in de onmiddelijke omgeving aan kunst, cultuur en natuur te genieten valt, maar ook als promotie van Etten-Leur naar (potentiele) toeristen, is deze kaart uitgebracht. Op donderdag 17 augustus 2006 werd in het gemeentehuis de gloednieuwe Culturele en toeristische kaart van Etten-Leur uitgereikt aan de wethouder Cultuur Felix de Bekker.

“Etten-Leur op de kaart” is uitgevoerd door leerlingen van de KSE, binnen de lessen CKV en tekenen, onder begeleiding van docenten tekenen en CKV3 met ondergetekende als coördinator. In totaal zijn er door zo’n 136 leerlingen van havo 3 H, I, K en vwo 3 E en G tekeningen gemaakt, waaruit een selectie is gemaakt. De verwachting was dat de kaart een belangrijke bijdrage kan leveren aan de cultuureducatie, de kennis van de eigen plaats en de promotie van het ’toeristisch product Etten-Leur’.  De kaart werd in een eerste oplage van 3.000 stuks regionaal verspreid en was voor € 1,= te koop bij het UITpunt in de bibliotheek en de VVV (Hof van den Houte).

Titelblad kaart

Titelblad kaart

Plattegrond buitengebied

Plattegrond buitengebied

Stadsplattegrond Etten-Leur

Stadsplattegrond Etten-Leur

Detail plattegrond buitengebied

Detail plattegrond buitengebied

Detail plattegrond Etten

Detail plattegrond Etten

Detail plattegrond Etten

Detail plattegrond Etten

Detail plattegrond Leur

Detail plattegrond Leur

Plattegrond in de krant

Plattegrond in de krant

Plattegrond in de krant

Plattegrond in de krant

Plattegrond in de krant

Plattegrond in de krant

Leur, Westpolderplas jachthaven

Leur, Westpolderplas jachthaven

Leur, Oorlogsmonument

Leur, Oorlogsmonument

Leur, Zwaaikom

Leur, Zwaaikom

Leur, Trouwkerkje

Leur, Trouwkerkje

Leur, Adriaan van Bergen

Leur, Adriaan van Bergen

Leur, Molen de Hoop

Leur, Molen de Hoop

Etten, Markt

Etten, Markt

Etten, Uilenbos

Etten, Uilenbos

Etten, Nieuwe Nobelaer

Etten, Nieuwe Nobelaer

Etten, Klooster Het Withof

Etten, Klooster Het Withof

Etten, Bisschopsmolen

Etten, Bisschopsmolen

Etten, Paulushofje

Etten, Paulushofje

Etten, Van Gogh informatiecentrum

Etten, Van Gogh informatiecentrum

Trotse makers met het resultaat van hun werk

Trotse makers met het resultaat van hun werk

Reacties op “Etten-Leur op de kaart”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren