‘s-Morgens waren er nog goede zaken gedaan met een tweede plek voor Strafwerk(t)!? tijdens de prijsuitreiking van ´ThinkQuest voor de klas´ 2001 in Utrecht. Hoe zouden de leerlingen het doen tijdens hùn prijsuitreiking ’s middags?

BN/DeStem schreef als volgt over de leerlingenprestaties:

Weer
Met hun website getiteld ‘Het weer’, over allerlei aspecten die met weersomstandigheden te maken hebben, sleepten Sebastian Hagens, Wouter van Lent, en Rob van Kooten en hun coaches Frans van Bommel en Sjaak Jansen na de lunchpauze een derde prijs in de wacht in de categorie leerlingen 12 tot en met 15 jaar. Van presentator Bas Westerweel van de nationale ThinkQuest-finale kregen ze een cheque uitgereikt ter waarde van f 5.000,-.

In dezelfde categorie viel ook het team van de leerlingen Marcel Laurijsse, Rosa Tromp en Alain Lambert, wederom begeleid door van Bommel en Jansen, een onderscheiding ten deel. Het betrof hier een aanmoedigingsprijs van f 500,- voor de website over Griekse goden met als titel ‘Mythers’.

Tot slot waren er nog enkele troostprijzen voor KSE-teams in de vorm van een abonnement op het tijdschrift Kijk.

Prijsuitreiking voor het weer door Bas Westerweel

Prijsuitreiking voor het weer door Bas Westerweel

Prijsuitreiking voor het weer door Bas Westerweel

Prijsuitreiking voor het weer door Bas Westerweel

Het voltallige weerteam

Het voltallige weerteam

Team van 'Mythers'

Team van ‘Mythers’

Mythersteam op het podium (de drie rechts)

Mythersteam op het podium (de drie rechts)

Alain legt het uit aan Bas.

Alain legt het uit aan Bas.

Voor de website ‘Mythers’ was er dus een aanmoedigingsprijs van 500 gulden. In het filmpje vertelt Alain aan presentator Bas Westerweel, waar de site over gaat.

Een hele mooie site van Sebastiaan Hagens en zijn maten was ‘Het weer’. Zij wonnen de derde prijs, 5000 gulden, en die prijsuitreiking is in onderstaand filmpje te zien.

Helaas zijn de site ‘Mythers’ en de andere sites die gemaakt zijn voor deze wedstrijd, niet meer online te bekijken omdat Kennisnet niet langer meer de ThinkQuest sites host………..

 

Reacties op “TQ 2001: Het weer en meer!”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Plaats hier je reactie!
  Sebastian via e-mail:
  ​Hoi Sjaak,

  Prachtig! Beeldmateriaal wat ik nog nooit eerder had gezien, helemaal geweldig en het voelt ineens echt ineens zo lang geleden. Bedankt, herinneringen voor het leven vastgelegd! Wat gaat de tijd én techniek zo ontzettend snel zeg..

  Mvg Sebastian

  sjaakjansen op 21 januari 2014 om 10:16 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren