In mijn laatste blog over de aanloop naar de Tour de Vincent  heb ik verteld hoe leerlingen van de KSE en Mytylschool de Schalm uit Breda nader kennis maakten met elkaar om later als goede vrienden en vriendinnen samen op reis te kunnen gaan in de voetsporen van Van Gogh. De werkstukken die tijdens die kennismakingsbijeenkomsten tot stand kwamen werden tijdens de jaarlijkse manifestatie ‘Van Gogh leeft 2012’ in de hal van cultureel centrum Nieuwe Nobelaer  geëxposeerd.

Elk jaar verleent de sectie tekenen van de KSE medewerking aan deze manifestatie ter ere van de grote schilder. Zo werden in 2013 skateboards beschilderd o.l.v. collega Michiel en in 2012 vormden de werken van KSE-ers en Schalmers de bijdrage van de middelbare scholieren.  Tijdens de opening van de manifestatie waren de samen gemaakte schilderijen op een mooie plaats naast het podium opgehangen en kregen de werken van KSE- en Schalm-leerlingen uitgebreid aandacht van de verschillende sprekers en inleiders waarbij  de schilderijen algemene waardering en bewondering  oogstten.

Een van de werkstukken geëxposeerd

Een van de werkstukken geëxposeerd

Zes stuks op een rijtje

Zes stuks op een rijtje

Overzicht van de evenementenhal

Overzicht van de evenementenhal

De werken naast het podium

De werken naast het podium

Ook KSE-werkstukken uit eerdere editie waren te zien

Ook KSE-werkstukken uit eerdere edities  waren te zien

Al het werk bij elkaar

Al het werk bij elkaar

En een paar dagen, na deze manifestatie waarbij ook de reis in de plaatselijke pers de nodige voorpubliciteit gekregen had, was het dan  zover: eindelijk ging de Tour de Vincent van start.

De brunch setting op het Nobelaerpodium

De brunch setting op het Nobelaerpodium

Ook de in de aanloop gemaakte werken waren hier aanwezig

Ook de in de aanloop gemaakte werken waren hier aanwezig

Organisator Hanne Poos gaat interviewend rond

Organisator Hanne Poos gaat interviewend rond

Aandacht voor de film 'De Zaaier'

Aandacht voor de film ‘De Zaaier’

Aanval op het buffet

Aanval op het buffet

Ook waren beelden uit de aanloop te zien

Ook waren beelden uit de aanloop te zien

De totale Tour de Vincent troupeau

De totale Tour de Vincent troupeau

De eerste dag was dus nog ‘in de buurt’ met een feestelijke brunch als opening in Cultureel Centrum Nieuwe Nobelaer  Het toneel was omgetoverd tot een gezellig bistro-achtig geheel met een groot buffet en het werk wat in de aanloop naar de reis gemaakt was door de KSE-ers en Schalmers aan de muren. Behalve dat er gespeechd werd door Hanne Poos, van wie het Tour-idee afkomstig was, en door de wethouder van culturele zaken die zijn waardering uitsprak voor het initiatief, werd ook de film ‘De Zaaier’ vertoond, Deze film gaat over Vincents tijd in Etten. Na al deze plichtplegingen kon de meute vervolgens aanvallen op een heerlijk Frans getint buffet .

De trailer voor de film ‘De Zaaier’ staat hieronder.

’s Middags werd een een bezoek gebracht aan Zundert, de geboorteplaats van de kunstenaar en zou men na afloop nog gewoon thuis overnachten. Maar daarover meer in de volgende post over dit onderwerp wanneer ik de reis zal beschrijven.

Op weg naar Zundert

Op weg naar Zundert

Op weg naar Zundert

Op weg naar Zundert

Collega Frank Melisse mag voorin zitten!

Collega Frank Melisse mag voorin zitten!

 

 

 

 

Reacties op “Tour de Vincent deel 4:Van Gogh leeft 2012 en start van de reis”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Beste Sjaak,

  graag zou ik met je in contact willen komen met je i.v.m. het volgende. Namens de Nieuwe Nobelaer en de Koepel, Hanne Poos, ben ik het project Tour de Vincent aan het promoten bij VO scholen Brabant Breed. Graag zou ik het met je willen hebben over jouw ervaringen met het project en de Pilot.
  Zou je mij jouw contactgegevens kunnen mailen? Dan neem ik contact met je op voor het maken van een afspraak.

  Met Vriendelijke Groet,
  Annemarie Buitenhuis

  Annemarie op 18 juni 2014 om 13:57 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren