In het laatste schooljaar dat ik les gaf (2011-2012) had ik een paar Havo-3 klassen onder mijn gehoor. Het is dan altijd leuk om, met het oog op de keuze van het examenpakket waarvoor de derdeklassers hun gang naar de decaan moeten maken, te spotten wie qua talent potentiële kiezers zouden kunnen zijn. Al snel kreeg ik Aaron in de peiling.

Het bijzondere was dat hij niet alleen voor tekenen het nodige in zijn mars had, ook op drie dimensionaal terrein bleek hij zijn mannetje te staan. Omdat handvaardigheid helaas al bij de invoering van Basisvorming en Tweede Fase gesneuveld was ten faveure van Techniek, hebben onze leerlingen weinig praktijkervaring met drie dimensionaal vormgeven.

Als een leerling als Aaron dan echter een tekenopdracht op eigen initiatief van twee- naar driedimensionaal vertaalt, is dat heel opvallend en speciaal. Bij de ‘ abstraheringsopdracht’  in de derde kwam hij spontaan  met een buitengewoon geslaagde versie van een abstract werkstuk aanzetten wat er zeer origineel uitzag, zonder dat Aaron ooit wat van het latere ruimtelijke werk van een kunstenaar als Frank Stella in zijn latere werk gezien had.  Het materiaal wat hij gebruikt had ( en wat hij bij latere werkstukken ook zou gebruiken) was PIR. Voor de stevigheid en om de oneffenheden weg te werken wordt e.e.a. nog bewerkt met houtlijm. Uiteraard koos Aaron tekenen in zijn examenpakket en o.l.v. oud collega Michiel Eikenaar is hij in de bovenbouw op de hierboven beschreven weg verder gegaan: werkstukken in 2- en 3 DV!

Op mijn verzoek om zijn KSE-werk aan mij op te sturen heeft Aaron tot mijn grote plezier voldaan: zo kun je vanaf de brugklas toen hij les had van collega Carmen Klomp ( in de tweede had Aaron geen tekenen maar media-educatie)  zien hoe hij gegroeid is tot het niveau waarop hij nu zit: met een spectaculair examenwerkstuk (de panda met een stuk architectuur op zijn rug) heeft hij afscheid genomen van de KSE en gaat in het nieuwe schooljaar na het behalen van zijn Havodiploma zijn talenten verder ontwikkelen op de Willem de Kooning academie in Rotterdam.

Brugklas: studies schilderij

Brugklas: studies schilderij

Brugklas: schilderij

Brugklas: schilderij

Brugklas: Mick Jagger

Brugklas: Mick Jagger

Brugklas: Illustratie

Brugklas: Illustratie

3e klas: tekening surrealisme1

3e klas: tekening surrealisme1

3e klas: tekening surrealisme2

3e klas: tekening surrealisme2

3e klas ontwerp flyer

3e klas: ontwerp flyer

3e klas kleding met logo

3e klas: kleding met logo

Van realistisch naar abstract1

3e klas: Van realistisch naar abstract1

Van Realistisch naar abstract2

3e klas: Van Realistisch naar abstract2

Van Realistisch naar abstract3.

3e klas: Van Realistisch naar abstract3.

In het kader van de jaarlijkse manifestatie ‘Van Gogh leeft’  heeft Aaron voor de versie 2013 van dit gebeuren samen met zijn klasgenoten uit de examengroep tekenen skateboards beschilderd en opgesierd. Uiteraard maakte hij daar iets heel bijzonders van.

Skateboard in wording 1

Havo 4: Skateboard in wording 1

Skateboard in wording 2

Havo 4: Skateboard in wording 2

Skateboard in wording 3

Havo 4: Skateboard in wording 3

Skateboard in wording 4

Havo 4: Skateboard in wording 4

Aaron bij zijn skateboard

Havo 4: Aaron bij zijn skateboard

Skateboard op de expo

Havo 4: Skateboard op de expo

Wat voor vorderingen Aaron in Havo 5 gemaakt heeft op tekengebied is duidelijk te zien in de opdracht ‘Beeldverhaal, film noir ‘waarvan je hieronder zijn versie ziet.

Film noir 1

Havo 5 Film noir 1

Film noir 2

Havo 5: Film noir 2

Film noir 3

Havo 5 : Film noir 3

De Havo 5 leerlingen van Michiel sluiten hun schoolexamens tekenen af met de opdracht ‘Mixed media’ . Hieronder de ‘Panda met aanhang’ die Aaron in dat kader maakte. Docent Michiel plaatste een foto van het werkstuk op zijn Facebookpagina met de verzuchting: ‘ Examenwerk HAVO 5, ik heb nog vertrouwen in de mensheid.‘  En zo is het maar net!

Omslag verslag Pandawerkstuk

Omslag verslag Pandawerkstuk

Panda in wording 1

Panda in wording 1

Panda in wording 2

Panda in wording 2

Panda 1

Panda 1

Panda 2

Panda 2

Panda 3

Panda 3

Panda 4

Panda 4

Panda 6

Panda 5

Panda 6

Panda 6

 

Aaron heeft vorig en dit jaar ook ervaring opgedaan bij het bouwen van een carnavalswagen. Aaron daarover: ‘Mijn rol bij het bouwen van de wagen van Carnavalsvereniging  de Duimkes was in het begin alleen een cursus handen vormen geven. Toen ik rond kerst terugkwam om te kijken hoe het er met de wagen voor stond, ben ik gevraagd door de voorzitter of ik ook zou willen schilderen aan de wagen. Dit heb ik een avond gedaan waarop de vraag kwam of ik niet samen met Ton van Etten heel de wagen wilde spuiten en afwerken met details. Na mijn schilderkunsten te hebben gezien hebben ze gevraagd of ik ook niet een ontwerp voor komend jaar wilde tekenen, wat ik heb gedaan. Zodoende maak ik dus dit jaar mijn debuut als ontwerper. Van Aaron en zijn veelzijdige activiteiten gaan we dus zeker meer horen!

Handen carnavalswagen

Handen carnavalswagen

Aaron aan het werk aan de carnavalswagen

Aaron aan het werk aan de carnavalswagen

Detail carnavalswagen 1

Detail carnavalswagen 1

Detail carnavalswagen 2

Detail carnavalswagen 2

Detail carnavalswagen 3

Detail carnavalswagen 3

carnavalswagen De Duimkes

Carnavalswagen De Duimkes (tweede prijs in de optocht dit jaar)

Reacties op “Oud leerling in de spotlight: Aaron Boot”

Er zijn al 5 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Wow, die panda! Fantastisch werk! maar ook die carnavalswagen!. Ken Aaron alleen vanwege zijn zus. Leuk om dit verhaal te lezen. Een andere kant te zien.

  Ans Nijman op 5 juni 2014 om 08:05 uur.

 2. kijk aaron dit is nou eens een gewaardeerd compliment met en van iemand die tur verstand van heeft , ik als maatje van de duimkes ben zeer trots op jou ,en zou heel graag veel van je willen leren , als was het maar een 20% , ik weet zeker dat wij hier in etten-leur nog veel van je gaan genieten qua carnaval en je ontwerpen in het zundertse bloemencorso, ik weet zeker dat ik ooit kan zeggen , heej das kunstenaar aaron boot , daar heb ik ooit eens meej geschilderd ,en gelachen in de bouwschuur , we gaan nog veel van jou zien en horen,neem dat maar aan van mij , grt suykie

  hans suijkerbuijk op 5 juni 2014 om 08:42 uur.

 3. Angela Pertijs via Facebook: Wat ontzettend gaaf!

  sjaakjansen op 5 juni 2014 om 08:50 uur.

 4. Yvette Zijffers via Facebook:Je hebt in je loopbaan op de KSE al heel wat talent voorbij zien komen… het is zo vreselijk leuk dat je al dat werk hebt vastgelegd… dat je dit nu digitaal maakt en er alle belangstellenden van kunt laten meegenieten! Dank voor je inspanning!! En ja, Aaron Boot hoort zeker in het rijtje van getalenteerde mensen thuis!

  sjaakjansen op 5 juni 2014 om 10:04 uur.

 5. Aaron via hotmail:
  En bedankt dat je op je blog aandacht aan mij wilde besteden!
  Groetjes Aaron

  sjaakjansen op 5 juni 2014 om 11:21 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren