In 2006 hebben we op de KSE voor het laatst onder mijn leiding en coaching  meegedaan aan ThinkQuest. Een team, bestaande uit  Robbert Schuybroek, Ruben Buijs en Tom van Zundert maakten toen een uitgebreide en mooie website over de geschiedenis van de eerste gemotoriseerde vliegtuigvlucht in Nederland. En laat die nou net in 1909 in Etten-Leur plaats gevonden hebben!

We mochten bij het maken van de site putten uit het boek van Arie de Bruin ‘Een immense vogel gelijk’.  In samenwerking verder  met o.a.  SEGVIN (Stichting Eerste Gemotoriseerde Vliegtuigvlucht In Nederland} , Vliegend Museum in Seppe en het Regionaal Archief West Brabant in Zevenbergen hebben we vanaf 2003 er alles aan gedaan om deze historische gebeurtenis in onze woonplaats te voorzien van een waardige website. Dat viel nog niet mee: eigenlijk hadden we gepland deel te nemen aan ThinkQuest 2005, maar omdat één teamlid ( hij is naderhand uit het team verwijderd, het betreft dus niet een van de hierboven genoemde mensen!!!) verzaakte en met allerlei smoesjes zijn taken liet lopen, moesten we het hele project helaas een jaar uitstellen wat het geheel een stukje minder actueel maakte ( zie het juryrapport)…

Jammer genoeg zijn we mede door deze tegenslag niet in de prijzen gevallen, hoewel de reacties en kritieken unaniem lovend waren. Wat ook heel zonde is: de website is niet meer te zien: Kennisnet die de sites gehost heeft, heeft enkele jaren geleden besloten te stoppen met het laten zien van de ThinkQuestsites……. Desondanks had ik nog wat materiaal waardoor tòch een indruk van de site te krijgen is.

Zo is er een filmpje van de presentatie van de site (voor zover die toen af was) in 2003, toen t.g.v. de eerste vliegtuigvlucht van de gebroeders Wright in de VS (in 1903) er in de raadszaal van Etten-Leur de aftrap gedaan werd voor de feestelijkheden in 2009, als het jubileum van de Ettense vlucht gevierd zou worden. Ruben zie je daar de website presenteren:

Ruben presenteert

Ruben presenteert, de andere mannen filmen

Presentatie in de Raadzaal

Presentatie in de Raadzaal

immense vogel

Boek van Arie de Bruin e.a.: een immense vogel gelijk

Filmpje van de presentatie van de site (voor zover die toen af was) in 2003, t.g.v. de eerste vliegtuigvlucht van de gebroeders Wright in de VS in de raadszaal van Etten-Leur, gefilmd door Robbert en Tom, presentatie: Ruben Buijs.

Vliegshow uit 2003 op vliegveld Seppe, t.g.v. de eerste vliegtuigvlucht van de gebroeders Wright in de VS, gefilmd door het ThinkQuestteam.

Filmpje van Robbert Schuybroek, gefilmd vanuit een historische Auster uit W.O 2, van de herdenking bij het monument van de Ettense vlucht in 2003

Een interactief beeldverhaal van de Ettense eerste vlucht, gesponsord door de Leurse suikerfabrikant Heerma van Voss  maakte ook deel uit van de website. Dat verhaal, samengesteld n.a.v. historische foto’s, verslagen en artikelen, is hieronder (helaas niet meer interactief) te zien.

vliegen3

vliegen 1

vliegen4

vliegen 2

vliegen5

vliegen 3

vliegen6

vliegen 4

vliegen7

vliegen 5

vliegen8

vliegen 6

vliegen9

vliegen 7

vliegen10

vliegen 8

vliegen11

vliegen 9

vliegen12

vliegen 10

vliegen13

vliegen 11

vliegen14

vliegen 12

vliegen15

vliegen15

vliegen16

vliegen16

vliegen17

vliegen17

vliegen19

vliegen19

vliegen20

vliegen20

vliegen20

vliegen21

vliegen22

vliegen22

vliegen23

vliegen23

Wright Flyer 1

Wright Flyer 1

Wright Flyer 2

Wright Flyer 2

Met deze website hebben we de finale in de Heineken Musichall gehaald, op zich een goed resultaat. Prijzen waren er verder niet voor ons weggelegd,al was het juryrapport (zie hieronder) zeer positief. Maar de site mocht er wezen en kreeg, zolang hij online stond goede reacties. hieronder een foto van het team, gemaakt op de finaledag en het juryrapport.

Het team: Ruben, Robbert, Tom, Sjaak

Het team: Ruben, Robbert, Tom, Sjaak

Juryrapport

Juryrapport

 

 

Reacties op “ThinkQuest 2006: We (zien ze) vliegen!”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Vind ik zeer leuk.

  M.vr.gr.
  Peter van de Korput
  Vicevoorzitter Heemkundekring Jan uten Houte Etten-Leur

  Peter van de Korput op 8 juni 2015 om 20:25 uur.

 2. Mooi geschreven en grappig om weer eens terug te zien!

  Groetjes,

  Ruben

  Ruben op 9 juni 2015 om 22:35 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren