Twaalf leerlingen uit de tekengroep vwo-4  van mijn oud-collega Ellis Learbuch verzorgen de KSE-bijdrage aan de expositie ‘Van Gogh Leeft’. Deze expositie vindt plaats in het oude Rabobank gebouw aan het Stationsplein 45 in Etten-Leur. Met het evenement ‘Van Gogh Leeft’ wordt dit jaar (2015) herdacht dat Vincent van Gogh 125 jaar geleden gestorven is.

We zijn op dit moment echt in de ’tentoonstellingstijd’: straks bij de diploma uitreikingen zullen de muren van de KSE weer gevuld zijn met het werk van de (hopelijk geslaagde) eindexamenkandidaten, de MAVO-4 leerlingen van Richard laten hun werk zien in Kloostergaard en ook de vwo-4 leerlingen laten zich niet onbetuigd! Het thema van de expositie is ‘Roots’ naar aanleiding het laatste schilderij van Vincent van Gogh waar boomwortels op te zien zijn. De leerlingen hebben een vorm van een (boom)wortel ontworpen en daar, in de stijl van Van Gogh, hun eigen ‘roots’ op geschilderd.

Kom een kijkje nemen van zaterdag 30 mei t/m zondag 7 juni (maandag gesloten) op het Stationsplein 45 te Etten-Leur. De expositie wordt zaterdag 30 mei om 15.00 uur geopend. De openingstijden in het weekend zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur en doordeweeks van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Van Gogh's laatste werk: 'Boomwortels' (1890)

Van Gogh’s laatste werk: ‘Boomwortels’ (1890)

'Roots': Tentoonstellingsoverzicht

‘Roots’: Tentoonstellingsoverzicht

'Roots': Tentoonstellingsoverzicht

‘Roots’: Tentoonstellingsoverzicht

'Roots': Tentoonstellingsoverzicht

‘Roots’: Tentoonstellingsoverzicht

Roots: tentoonstellingsoverzicht

Roots: tentoonstellingsoverzicht

Roots: werkstuk 1

Roots: werkstuk 1

Roots: werkstuk 2

Roots: werkstuk 2

Roots: werkstuk 3

Roots: werkstuk 3

Roots: werkstuk 4

Roots: werkstuk 4

Roots: werkstuk 5

Roots: werkstuk 5

Roots: werkstuk 6

Roots: werkstuk 6

Roots: werkstuk 7

Roots: werkstuk 7

Roots: werkstuk 8

Roots: werkstuk 8

Roots: werkstuk 9

Roots: werkstuk 9

Roots: werkstuk 10

Roots: werkstuk 10

Roots: werkstuk 10

Roots: werkstuk 10

Roots: werkstuk 11

Roots: werkstuk 11

Roots: werkstuk 12

Roots: werkstuk 12

 

Reacties op “Roots: KSE-deelname aan expositie ‘Van Gogh Leeft 2015’”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren