Bij het ingaan van het cultuurprofielschoolschap van de KSE was de insteek alle leerlingen kennis te laten maken met de media in de ruimste zin van het woord. Niet alleen nieuwe media (computers, internet) maar ook de zg. ‘oude’ mdia (krant, radio) zouden aan de orde dienen te komen. V.w.b. de krant was er uiteraard de samenwerking met BN/DeStem, o.a. bij het maken van de jubileumkranten, v.w.b. de radio kwam al heel snel het plaatselijk radiostation Local FM in beeld.

Bij Local FM liep in die jaren Bram den Hond rond, een enthousiaste radioman aangestoken door het deejay-virus, die graag bereid was onze leerlingen middels een presentatie uit de doeken te doen hoe het (globaal) werkt bij een radiostation en wat leerlingen zoal zouden kunnen doen om ook een keer de ether te kunnen veroveren.

De presentatie van Bram den Hond zie je hieronder:

Local fm kse sep ’05 from Sjaak Jansen

Voordat Bram zijn presentatie in de KSE-aula zou verrichten zijn ondergetekende(als projectleider van de cultuurprofielschool) en collega muziek GertJan Hereijgers op een zaterdagochtend naar de studio van Local FM getogen om in het koffieprogramma van Nic van Kampen en Jos Leijs te vertellen over de samenwerking tussen school en studio.

Artikeltje in BN/DeStem over de samenwerking

Artikeltje in BN/DeStem over de samenwerking

GertJan mag even testen

GertJan mag even testen

En nu met de koptelefoon!

En nu met de koptelefoon!

Deejays Nic en Jos aan het werk

Deejays Nic en Jos aan het werk

GertJan beantwoodrt de vragen

GertJan beantwoordt de vragen

Presentator Nic lijkt het allemaal maar half te geloven...

Presentator Nic lijkt het allemaal maar half te geloven…

Ook ondergetekende kwam aan de beurt

Ook ondergetekende kwam aan de beurt

Het cultuurprofielschoolverhaal wordt verteld

Het cultuurprofielschoolverhaal wordt verteld

De banner van LocalFM

De banner van LocalFM

Uiteindelijk heeft de sectie muziek van de KSE (vooral GertJan en Frank Melisse hebben daarbij een stuwende rol gespeeld) deze uitdaging opgepakt en zijn er in de loop der jaren jingles, hoorspelen, reportages en complete radio-uitzendingen verzorgd. Hieronder een korte Powerpoint voor bij de instructie bij de opdracht ‘hoorspel maken’:

Hoorspel from Sjaak Jansen

Reacties op “Radio maken met Local FM”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Haha! Net echt 🙂

    Gert-Jan Hereijgers op 21 september 2015 om 12:13 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren