Alvorens  de KSE zich als cultuurprofielschool met nieuwe media als speerpunt ging manifesteren, werden er natuurlijk heel wat ‘vingeroefeningen’ gedaan. Leerlingen namen, zoals al eerder in diverse posts op dit blog te lezen valt, vaak zèlf het initiatief, hetgeen door mijn collega’s en mij alleen maar toegejuicht werd.

Zo kwamen collega Michiel en mij  de vaak obligate collages en andere knutsel- en plakwerkjes gemaakt als praktijkwerkstukken voor CKV1 al spoedig mijlenver de neus uit. En àls er dan leerlingen over een videocamera beschikten en daarmee aan de gang gingen (digitale camera’s waren er toentertijd nog niet voor consumentenprijzen) werden deze dapperen de hemel in geprezen bij de presentatie van hun werkstuk!

Natuurlijk was de productie zeer bewerkelijk ( je moest de beschikking hebben over apparatuur waarmee je analoge video-opnamen kon monteren) en was alles, mede daardoor,  verre van perfect, maar steeds was het plezier waarmee e.e.a. geproduceerd was af te lezen aan het eindresultaat.  N.a.v. het CKV1-thema ‘de stad’ maakten twee teams onderstaande impressies van het Etten-Leur uit die tijd (schooljaar 1999-2000).  Het is wonderlijk te zien hoeveel er de afgelopen 15 jaar verdwenen en veranderd is in mijn woonplaats als je deze video’s bekijkt.

Julia Bakker, Annelies Pijnappel en Thijs de Mos lieten zich inspireren door het destijds populaire SBS-6 programma ‘Nachtrijder’ van Irene van de Laar. Op vaak melige en soms hilarische wijze laten zij ons kennismaken met ‘De heetste plekjes van Etten-Leur’.


De heetste plekjes van Etten-Leur

Anjeta de Meester en Lotte Deenik tonen ons, gehuld in bomberjacks en bivakmuts,  een aantal locaties in een mistig Etten-Leur anno 2000 waar later een waterig zonnetje zal doorbreken. Helaas ben ik er niet in geslaagd het hèle filmpje te digitaliseren ( de tand des tijds had toegeslagen in de moederband), maar je krijgt evengoed een indruk van dit CKV-werkstuk en het Etten-Leur van 15 jaar geleden.

 

Reacties op “De heetste plekjes van Etten-Leur”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren