Ook dáár krijg je dus als tekendocent mee te maken: of je maar even de jaarlijkse kerstkaart wilt ontwerpen. Vóórdat mijn collega’s tekenen/techniek Kees Lauwen en Arno Roks op meer dan voortreffelijke manier de KSE-huisstijl vorm gingen geven (het onderdeel ‘kerstkaart’ viel daar ook binnen) , heb ik in de 70-er en 80-er jaren voor de diverse leshuizen en de school zelf de jaarlijkse kerstwens mogen vormgeven.

Onlangs kwamen bij het opruimen een drietal ontwerpen uit die lang vervlogen jaren boven water. Hieronder zijn ze alle drie op een rijtje te zien. De leiding van de desbetreffende leshuizen vond het leuk om op de kaart alle voornamen van de leerlingen te zetten. Dat was op wel even dóór pennen, zoals je zult begrijpen. Ik was blij toe dat bij de volgende kerstkaartronde een van de secretaressen zo lief was die namen netjes uit te typen: scheelde weer een lam handje…

Wat er in het enigszins gedragen proza uit die jaren aan leerlingen, ouders, relaties, vrienden en kennissen gewenst werd blijft natuurlijk inhoudelijk ook stijf overeind in mijn wensje voor de komende dagen: Allemaal een mooie en gelukkige kerst en voor straks een gezellige jaarwisseling en een gezond 2016!!  Op 4 januari ben ik er weer met een nieuw bericht!

Eind 70-er jaren, kerstkaart bestuur KSE

Eind 70-er jaren, kerstkaart bestuur KSE

Eind 70-er jaren, kerstkaart leshuis 2

Eind 70-er jaren, kerstkaart leshuis 2

Eind 70-er jaren, kerstkaart leshuis 2

Eind 70-er jaren, kerstkaart leshuis 2

1981, kerstkaart leshuis 2

1981, kerstkaart leshuis 2

1981, kerstkaart leshuis 2

1981, kerstkaart leshuis 2

1981, kerstkaart leshuis 2

1981, kerstkaart leshuis 2

Wensje

Wensje

De foto die ik hierboven gebruikt heb voor mijn ‘wensje’ toont het (winters) uitzicht over de Streek zoals we dat meer dan 22 jaar mochten genieten vanuit ons huis. Omdat echter elk groen plekje in Etten-Leur zo nodig bebouwd moet worden hebben we nu een enigszins ander uitzicht helaas….. En wat dat winterse betreft? Ik wens ons allemaal voor dit seizoen nog als het kan, een ouderwets winterse winter toe met rijp en vorst en sneeuw en helder blauwe luchten!

Reacties op “Kerstkaarten”

Er zijn al 7 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Joke Klep via FB: Ook voor jullie alle goeds !

  sjaakjansen op 18 december 2015 om 12:51 uur.

 2. Gerry Hoogaerts-Brökling via FB: Fijne dagen

  sjaakjansen op 18 december 2015 om 14:21 uur.

 3. Susan Mooiman via FB: Mooie foto, helaas ziet het er nu heel anders uit…:(

  sjaakjansen op 18 december 2015 om 15:42 uur.

 4. Ans Nijman-Bruinincx via FB: Ook voor jullie de beste wensen, Sjaak!

  sjaakjansen op 18 december 2015 om 17:09 uur.

 5. Agnes Janssen via FB: Jullie ook!

  sjaakjansen op 18 december 2015 om 17:11 uur.

 6. Ingrid Gommers via FB: Fijne feestdagen en een goed 2016!!!

  sjaakjansen op 18 december 2015 om 21:50 uur.

 7. Claudia Bos-de Zwart via FB: Fijne feestdagen! En gezond 2016″!

  sjaakjansen op 18 december 2015 om 23:33 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren