Zaterdag 9 januari jl. was het weer zo ver: de KSE beet als eerste in de regio het spits af in het nieuwe ‘open dagen seizoen’. Hoewel het niet mijn gewoonte is op dit soort dagen mijn lieve oud-collega’s lastig te vallen met mijn aanwezigheid, ben ik voor een keertje (vooral omdat mijn kleindochter volgend jaar als brugwup de KSE onveilig gaat maken) toch de zaak eens van de andere kant wezen bekijken.

Ik dacht vroeg te wezen zodat het niet al te druk zou zijn, maar dat viel vies tegen. Talrijke ouders met aspirant brugpiepers en broertjes en zusjes verdrongen zich in de lokalen zodat ik amper in staat was mijn oud-collega’s te spreken. Ik heb echter met hen (Michiel, Richard en Ellis) voor wat later afspraken gemaakt om nog even terug te komen, want onder hun bezielende begeleiding worden mooie dingen gemaakt.

Ik zag prachtig werk n.a.v. nieuwe opdrachten èn n.a.v. ‘gouwe ouwe’ maar wel in een heel nieuw jasje. Zo hoort het natuurlijk ook! Onderwijs moet zich steeds blijven vernieuwen en zich aanpassen aan de tijdgeest en de leerlingen die daardoor worden voortgebracht. Uiteraard kom ik  in volgende blogs nog uitgebreid terug op deze opdrachten en de resultaten daarvan. Waar ik wel alvast wat over wil vertellen is het Teken- en schilderatelier waar je vanaf de brugklas aan mee kunt doen. In de laatste twee jaar vóór mijn afscheid waren mijn collega’s Carmen Klomp en Ellis Learbuch daar al voorzichtig mee aan het experimenteren.

Op de open dag 2016 werd het Teken- en schilderatelier uitgebreid gepresenteerd en ik merkte in de korte tijd dat ik aanwezig was dat er veel belangstelling voor was. Ik ben heel benieuwd naar wat dit nieuwe initiatief gaat voortbrengen! Hieronder wat foto’s van de presentatie van het Teken- en schilderatelier en van de informatiefolder ‘Ontdek je talent op de KSE’.

Banner Ontdek je talent

Banner Ontdek je talent

Folder Ontdek je talent 1

Folder Ontdek je talent 1

Folder Ontdek je talent 1

Folder Ontdek je talent 1

Presentatie Teken en schilderatelier

Presentatie Teken en schilderatelier 1

Presentatie Teken en schilderatelier 2

Presentatie Teken en schilderatelier 2

Presentatie Teken en schilderatelier 4

Presentatie Teken en schilderatelier 3

Presentatie Teken en schilderatelier 3

Ook op de tekentafels allerlei fraais

Een van de expositieschotten

Een van de expositieschotten

Sfeerbeeld open dag

Sfeerbeeld tekenlokaal open dag

In onderstaande dynamische presentatie, gemaakt door oud-collega tekenen/techniek Arno Roks, meer informatie voor de aspirant brugpiepertjes!

Nog veel meer over deze succesvolle open dag valt te lezen in BN/DeStem van maandag 11 januari.

Reacties op “Open dag 2016”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren