In de jaren vóórdat we als cultuurprofielschool officieel gingen focussen op de (moderne) media was er natuurlijk op mediagebied al e.e.a. aan de hand bij ons op school: al dat ‘mediagedoe’ waarmee de KSE zich in de loop van de jaren succesvol zou gaan profileren kwam natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.

Het is in diverse voorafgaande blogs al vaker vermeld: zowel collega Michiel Eikenaar als ondergetekende kregen onze buik vol van de praktische opdrachten bij (wat toen nog zo heette) CKV1. De oogst bestond in die jaren hoofdzakelijk uit (vaak plichtmatige) collages en andere goed bedoelde werkjes waarbij je je vaak af kon vragen of tijd en materiaal er aan besteed, wel opwogen tegen het uiteindelijk resultaat.

Om verdere verspilling van goed materiaal te voorkomen en om de leerlingen wat gerichter te laten werken zijn we vervolgens begonnen met meer aandacht te besteden in onze lessen aan de nieuwe media ( digitale fotografie en filmen, fotobewerking, combinaties van digitale en traditionele technieken). En soms kwam er in de jaren voorafgaand aan de start van de cultuurprofielschool in 2004 met (nieuwe) media als insteek, verrassend aardig werk tot stand,veelal vervaardigd door gedreven en gemotiveerde leerlingen.

Hieronder een voorbeeld uit 2001, gemaakt door Sjoerd Joosen, Eva van den Heuvel, en Joost Vonk

Enkele jaren later zag ik Sjoerd terug op de KSE. In een afstudeerproject van broer Koen Joosen (2005) speelde hij de hoofdrol. In deze interactieve filmExamenvrees‘ , die voor een groot deel opgenomen is op de KSE mocht ik ook een rol spelen: die van een sjagrijnige  conrector (typisch gevalletje van typecasting) . Hierover later meer.

Sjoerd maakt thans, samen met zijn kompaan Jeroen de Jager, de Nederlandse cabaretpodia onveilig. Kijk hier voor alle info!

Reacties op “‘Wannabe’, voorbeeld van een geslaagd CKV1 filmpje”

Er zijn al 9 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Sjoerd Joosen via FB:
  Ik zit hier echt met tranen in de ogen van het lachen aan de keukentafel. Kon mijn dag niet beter beginnen Fantastisch om terug te zien!

  sjaakjansen op 8 januari 2016 om 11:45 uur.

 2. Lotte Kleemans via FB:
  Hahaha prachtig dit!

  sjaakjansen op 8 januari 2016 om 11:47 uur.

 3. Koen Joosen via FB:
  Hahaha.. mijn god zeg!

  sjaakjansen op 8 januari 2016 om 11:48 uur.

 4. Marije van den Berg via FB:
  Awww, Sjo! Prulleke!

  sjaakjansen op 8 januari 2016 om 11:49 uur.

 5. Daniëlle de Clercq via FB: Heerlijk! 🙂

  sjaakjansen op 8 januari 2016 om 15:19 uur.

 6. Marlous Vaes via FB:
  Veeg mij maar op…. Hee Sjo, dit gaan we NOOIT vergeten!

  sjaakjansen op 8 januari 2016 om 15:20 uur.

 7. Jannie Quik-Jongeneelen via FB:
  Het heeft er altijd al in gezeten dus 🙂

  sjaakjansen op 8 januari 2016 om 15:22 uur.

 8. Niena Stoop via FB:
  Geniaal! Hahahaha

  sjaakjansen op 10 januari 2016 om 12:27 uur.

 9. Romain Bakx via FB:
  Wauw…

  sjaakjansen op 10 januari 2016 om 12:28 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren