Op mijn oproep enige tijd geleden aan oud-leerlingen om oud KSE tekenwerk op te sturen heb ik gelukkig nogal wat reacties gekregen. Zo stuurde een van de betere leerlingen die ik in de tachtiger jaren onder mijn gehoor mocht hebben foto’s op van  haar haast volledige collectie werk: wat werkstukken uit de onderbouwjaren, maar ook haast de hele collectie werk die zij vervaardigd heeft voor de schoolexamens en het CPE (Centraal Praktisch Eindexamen). Haar naam: Dimphy van den Berg.

Dimphy schreef o.a.: Ik heb nog veel tekeningen bewaard van de middelbare schooltijd. Zo 1x per jaar haal ik ze nog eens voor de dag, zo ook een paar weken geleden toevallig. Verrast was ik zelf om mijn tekening van David Bowie te ontdekken (van de opdracht “Goden van de moderne wereld”), het was ineens weer heel actueel! ( die tekening heb ik enkele weken geleden als teaser voor dit stukje online gezet) . Ik zag uw oproep om wat oud tekenmateriaal toe te sturen, dus ik zal u nog wat nazenden via WeTransfer.

Wat ben ik blij om haar werkstukken weer terug te zien! Zeker het bovenbouwwerk toont namelijk heel mooi wat een leerling met tekenen in het pakket in die jaren aan werk diende te verrichten. Voordat het echter zo ver is, eerst een kleine introductie van Dimphy. Ik heb haar vanaf VWO 4 mogen begeleiden naar het eindexamen en in 1986 ( Dimphy zat toen in VWO5) heeft zij ook enthousiast en met grote inbreng, meegedraaid bij het roemruchte tunnelproject waar ik al eerder in dit blog aandacht aan besteed heb. Foto’s van Dimphy en haar werk voor dat project zijn hieronder te zien:

Dimphy op dag 1 aan de slag

Dimphy op dag 1 aan de slag

Dimphy ( achteraan) op dag 1 aan de slag

Dimphy op dag 1 aan de slag

Het eindresultaat van deze schildering

Het eindresultaat van deze schildering

Dimphy op dag 1 aan de slag

Dimphy op dag 1 aan de slag

'Een voyeur in Etten-Leur. het ontwerp van Dimphy zoals dat op de muur gezet is

‘Een voyeur in Etten-Leur. het ontwerp van Dimphy zoals dat op de muur gezet is

Pentekening n.a.v. het project

Pentekening n.a.v. het project

Ik sluit  deze post af met onderstaand drieluik waar ook de inmiddels bekende ‘Bowie-schilderij’ deel van uit maakt (n.a.v. de opdracht ‘Goden van de moderne wereld’), in 1987 gemaakt voor een schoolonderzoek in VWO 5 (of VWO 6). Een volgende keer nog veel meer mooi ( examen- en ander) werk van Dimphy!

Goden van de moderne wereld - idool

Goden van de moderne wereld – idool

Goden van de moderne wereld - macht

Goden van de moderne wereld – macht

Goden van de moderne wereld - vrijheid

Goden van de moderne wereld – vrijheid

 

 

 

 

Reacties op “Oud leerlingen aan het werk: Dimphy van den Berg, deel 1”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Dimphy van den Berg via mail: Ik voel me vereerd! Bedankt voor je woorden en leuk om het zelf op deze manier ook weer terug te zien. Het was een leuke tijd op de KSE.

    sjaakjansen op 17 februari 2016 om 12:43 uur.

  2. Guido van Sprundel via Linkedin: Dit is heel mooi! Als ik ooit weer tijd heb zal ik weer eens gaan schetsen 🙂 Satellieten, Interviews en Pers Conferenties zullen vast niet als tekenmateriaal gelden! Wens U het allerbeste – Succes met het project!

    sjaakjansen op 17 februari 2016 om 12:45 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren