Leerlingen lijken soms bezeten van wat zij willen en nastreven. Iets van zo een bezetenheid bespeurde ik bij Yvo Jolie een leerling die ik tijdens de gloriedagen van de KSE als cultuurprofielschool onder mijn gehoor had.

Yvo vormde samen met zijn klasgenoten Thomas Demanez en Vincent Haazen , die ik ook allebei in de tekengroep had, een driemanschap dat zeker zijn stempel gedrukt heeft op de ‘KSE-media-uitingen’ die destijds met name via Omroep Brabant naar buiten kwamen. Uiteraard besteed ik daar later nog uitgebreid aandacht aan.

Yvo

Yvo

Thomas

Thomas

Vincent

Vincent

De tekenopdracht ‘de plaag’, hier te vinden op mijn blog, werd door Yvo op een zeer speciale wijze opgevat en gerealiseerd. Samen met Thomas en Vivian, Yvo’s zusje, heeft hij in een aantal korte scènes op vaak humoristische en melige wijze laten zien wat hem zoal dwars zat gedurende die fase in zijn leven: de plagen van Yvo dus. Hieronder achtereenvolgens Yvo’s leader waarvan hij zijn filmpjes destijds voorzag, en het werkstuk n.a.v. de opdracht ‘De plaag’.

Leader als visitekaartje voor Yvo’s werk

Yvo’s versie van ‘De plaag’

Aanvankelijk leek Yvo een bliksemstart te maken op het gebied van de kunsten: nog vóór het behalen van zijn Havo-diploma werd hij aangenomen op de HKU in Utrecht en figureerde daar toen als 16-jarige een jaar lang als jongste student van de hogeschool. Helaas, hoe kan het eigenlijk anders als je bedenkt dat de gemiddelde leeftijd van zijn klasgenoten boven de 20 lag, bleek hij nog niet rijp voor het hoger kunstonderwijs en vandaag de dag heeft Yvo een carrière in de dienstverlening en knort hij vrolijk rond in zijn lelijke eend die al menige storm doorstaan heeft.

Thomas Demanez is inmiddels afgestudeerd als Bachelor International Game Architecture and Design aan de NHTV in Breda.

Waar Vincent Haazen allemaal doet lees je hier!

Reacties op “De plaag van Yvo”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Yvo Jolie via FB:
    Hé Sjaak, leuk stukje!

    sjaakjansen op 22 februari 2016 om 18:33 uur.

  2. Truus Bellaard via FB:
    Leuk Yvo om dat weer eens te zien, ik heb het weer eens helemaal af zitten kijken.

    sjaakjansen op 22 februari 2016 om 18:34 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren