Hoogste tijd voor weer eens wat recent werk! Tijdens de jaarlijkse open dag op 9 januari jl. was er weer een hoop mooi werk te zien wat in de diverse klassen gemaakt was onder de inspirerende leiding van mijn oude collega’s. Een goed voorbeeld daarvan is deze stillevenopdracht.

Stillevens zoals Daniel Gordon ze maakt. Dat was het uitgangspunt voor de collageopdracht die oud-collega Ellis Learbuch aan haar leerlingen van VWO4 voorlegde. Eerlijk gezegd had ik van die Daniel nog nooit gehoord. Op internet is echter heel veel van zijn werk te vinden en kijkend daarnaar wordt natuurlijk meteen duidelijk waarom zijn werkwijze zo geschikt is voor een opdracht aan middelbare scholieren: het is decoratief, kleurrijk en het is een collagetechniek.

Dat wil zeggen dat je natuurlijk wel gevoel voor compositie, vorm en kleur moet hebben, maar niet perse een ‘ handig tekenhandje’  om iets moois als eindresultaat te kunnen realiseren. Zijn deze werkstukken nog met schaar en lijm tot stand gekomen, op het ogenblik zijn er online diverse programmaatjes te vinden waarbij je digitaal je collage kunt produceren! Zowel in de klassieke vorm met schaar, papier en lijmpot als in de digitale versie is het natuurlijk zaak goed in de gaten te houden en in te plannen hoe je te werk gaat: laag voor laag werken vanuit de achtergrond en daarbij goed de gewenste overlappingen in de gaten houden!

Stilleven door Dide

Stilleven door Dide

Stilleven

Stilleven

Stilleven

Stilleven

Stilleven

Stilleven

Stilleven door Lisanne

Stilleven door Lisanne

Stilleven door Sander

Stilleven door Sander

Meer posts rond het thema ‘stilleven’  op dit blog vind je o.a. hier en hier.

 

Reacties op “Stillevens n.a.v. Daniel Gordon”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Marion Moulen via FB:
    Mooie composities!

    sjaakjansen op 14 maart 2016 om 16:59 uur.

  2. Joke Klep via FB:
    Vooral de nr. 4 in deze reeks van 6, vind ik bijzonder mooi !

    sjaakjansen op 14 maart 2016 om 20:51 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren