Als docent word je wel eens voor bepaalde niet zo voor de hand liggende karretjes gespannen. Zo werd mij in 1982 door het leerlingenbestuur van de onderbouw gevraagd een modeshow te presenteren. Omdat ik inmiddels op school  de naam had niet zo snel op mijn mondje gevallen te zijn viel mij waarschijnlijk deze eer te beurt.

Als ik het wel heb was de show die ik mocht presenteren in 1982 (één van) de eerste(n), georganiseerd door de leerlingenbesturen van de onderbouw en hun begeleiders. Ieder jaar was er een centraal thema waarmee de show na de pauze afgesloten werd. Bij deze show stonden de middeleeuwen centraal.  Vóór de pauze showden de leerlingen vrije tijds- en sportkledij, beschikbaar gesteld door de plaatselijke modezaken en boetieks. Iedere klas mocht twee mannequins afvaardigen en voor het jaarlijks thema moest de klas ook het (dat jaar middeleeuws) ensemble ontworpen hebben voor één dame en één heer.  Voor de beste mannequins en ontwerpers was er een fraaie prijs: een rondvlucht vanaf vliegveld Seppe!

De jury van deze avond bestond uit collega textiele werkvormen Addy Loomans, collega handvaardigheid Willem Nagtzaam en stond onder voorzitterschap van collega gymnastiek Fons Papendorp. Wat ook de moeite van het vermelden waard is: de modellen liepen over de catwalk, begeleid door de muziek van leerlingen Carlo van der Put (piano) en Han Wouters (drums), twee talenten die later ook landelijk zouden doorbreken zoals hier en hier te lezen is!

Aankondiging Brabants Nieuwsblad

Aankondiging Brabants Nieuwsblad

Aankondiging Dagblad De Stem

Aankondiging Dagblad De Stem

1. Het programma wordt medegedeeld

1. De presentator leidt het programma in

2. Show van vrijetijdskleding

2. Show van vrijetijdskleding

3. Show van vrijetijdskleding

3. Show van vrijetijdskleding

4. Show van middeleeuwse kledij

4. Show van middeleeuwse kledij

5. Juryvoorzitter Papendorp geeft de uitslag

5. Juryvoorzitter Papendorp geeft de uitslag

 

 

Reacties op “Onderwijs, elke dag anders: modeshow 1982”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren