Dit is de derde en laatste serie foto’s die genomen is door Broeder Franciscus van de grote KSE-verhuizing uit 1974.

Zoals je in aflevering 1 en 2 hebt kunnen lezen vond deze spectaculaire logistieke operatie plaats tussen vier (!) verschillende locaties van de KSE. Er werd verhuisd van de locatie Poppelaan naar de Kerkwerve en van de locatie Bisschopsmolenstraat naar de nieuwbouw aan de Stijn Streuvelslaan, die toen in de laatste afbouwfase was. Alle leerlingen, niet onderwijzend personeel en docenten zetten die dag hun beste beentje voor om met bakfietsen, personenauto’s, spierkracht, kruiwagens, bolderkarren, vrachtwagens en bromfietsen alle meubilair en andere inventaris, als het even kon ongeschonden, naar de juiste plaats van bestemming te brengen.

Zoals ik in deel 2 al vermeldde, collega maatschappijleer en docent drama Ad Bierbooms heeft destijds  deze mega operatie op film vastgelegd. In eerste instantie was mijn zoektocht naar deze rolprent, enkele maanden geleden, tevergeefs. Na links en rechts nog eens rondgevraagd te hebben, heb ik directiesecretaresse Patricia op een spoor kunnen zetten en heeft zij in een verre hoek van het archief een videoband weten te ontdekken waar deze film opstond.

Oud collega en amanuensis in ruste Wim Vergouwen heeft e.e.a. inmiddels op dvd gezet zodat ik hopelijk binnenkort na enige verdere bewerkingen de film integraal op mijn blog kan laten zien. Maar eerst deze foto’s nog die ongetwijfeld een stukje nostalgie zullen oproepen!

73-verhuis-16

Bij P.A Het Withof, Bisschopsmolenstraat

73-verhuis-17

Bij de barak in het centrum

73-verhuis-18

Lossen op de nieuwbouw

73-verhuis-19

Even uitrusten bij het sjouwen met de Radion dozen

73-verhuis-20

Vanuit de Poppelaan bij het Winkelcentrum

73-verhuis-21

Poseren op de speelplaats van de Poppelaan

73-verhuis-39

Meubilair wordt weg gebracht vanaf de Bisschopsmolenstraat

73-verhuis-40

De Poppelaanstoet bij het Winkelcentrum

73-verhuis-41weyershoppenbrouwers

Overleg tussen collega Bio Miel Hoppenbrouwers en amanuensis Ton Weijers

73-verhuis-42

Kastje voor de nieuwbouw

73-verhuis-43

Radiondozen lossen o.l.v. collega Ne Peter Schellens

73-verhuis-44

En nog meer dozen

73-verhuis-48

Bij de brugklas op de Kerkwerve

73-verhuis-49

Collega Frans zr.Borremea geeft instructies

73-verhuis-52

Bij de locatie Bisschopsmolenstraat

73-verhuis-53-welles

Op de Kerkwerve, rechts collega Bio Piet Welles

73-verhuis-54-vermeulen

Met collega Vermeulen (en) bij het tunneltje bij het Winkelcentrum

73-verhuis-51

En de politie zorgde dat het in veilige banen bleef

Over de laatste foto van de twee agenten in hun Fiat 127 heb ik op de Facebookpagina “Je bent een Etten-Leurenaar als….” nog navraag gedaan.  Ik wilde graag weten of bekend was wie de twee agenten waren en dat leverde een stroom van reacties op. Hier kun je e.e.a. nog bekijken en lezen dat dankzij Bert Vijn, zijn moeder en Aaike Slagboom dit raadsel met enige slagen om de arm, opgelost lijkt: het zouden mogelijk de heren Cloïn en  Slagboom geweest kunnen zijn.

Etten-Leur kreeg pas in 1976 een eigen corps gemeentepolitie o.l.v. commissaris Holleman, die samen met een aantal agenten uit Den Bosch naar Etten-Leur overgeplaatst werd, onder wie de roemruchte David Sterrenberg die ik al kende uit Den Bosch. In september 1977 kwam ik namelijk zelf vanuit Den Bosch naar Etten-Leur om nooit meer weg te gaan…

Reacties op “Verhuizing 1974, deel 3”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Peter Tieleman via FB:
    Een tafel meegezeuld bij vertrek uit withof. Kinderarbeid haha.

    sjaakjansen op 12 februari 2017 om 12:58 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren