Wat vliegt de tijd! Het is al weer meer dan vier jaar geleden dat ik afscheid nam van het onderwijs en van de KSE. Een mooi afscheid na meer dan 40 jaar onderwijs is natuurlijk de ultieme kers op de taart en van essentieel belang om je ‘arbeidzaam leven’ goed af te kunnen sluiten.

Zoals in een van mijn eerste blogs beschreven is mag ik over die afsluiting niet klagen, zowel van de collega’s als van de leerlingen. Schoolleiding, leerlingen,sectiegenoten en collega’ s hebben destijds in 2012 voor een fantastisch en onvergetelijk afscheid van de KSE gezorgd!

Een onderdeel van dit afscheid was de tentoonstelling ‘Just Sjaak’, een expositie met een vette knipoog waarin, vaak mild spottend, veel zaken aan de orde kwamen uit mijn carrière

Aan de wand van de centrale hal van de KSE hing een aantal wissellijsten met collages met foto’s en artikelen uit het archief van mijn doen en laten in bijna 40 jaar KSE en op de tafels ervoor waren de nodige attributen uit mijn lokaal en spullen die ik gebruikte (of gebruikt zou hebben) bij mijn werk uitgestald.

Daarbij een hoeveelheid curieuze meuk, stillevenmateriaal wat ik op rommelmarkten bijeen gescharreld heb in de loop der jaren, dit alles door mijn lieve collega’s Michiel en Richard voorzien van spitsvondige toelichtingen waarbij de fantasie soms de vrije loop gelaten werd.

Het was een grote verrassing en een buitengewoon genoegen voor mij en mijn gezin deze fraaie tentoonstelling te mogen bezichtigen voordat de eigenlijke afscheidsceremonie een aanvang zou nemen.

De leerlingen die deze expo bekeken hebben,zullen bij het zien van al dat moois wellicht even de wenkbrauwen gefronst hebben, maar voor mij is het een onvergetelijk onderdeel van mijn afscheid geweest.

afscheidsreceptie opa sjakie 152

Aan het begin van de expositie

afscheidsreceptie opa sjakie 153

Aan het begin van de expositie

Bezichtiging van de expo

Bezichtiging van de expo

Bezichtiging van de expo

Bezichtiging van de expo

Bezichtiging van de expo

Bezichtiging van de expo

Bezichtiging van de expo

Bezichtiging van de expo

Bezichtiging van de expo

Bezichtiging van de expo

afscheidsreceptie opa sjakie 159

Mijn werkjasje

afscheidsreceptie opa sjakie 160

Mijn werkbroek met wat extra aangebrachte vervuiling

afscheidsreceptie opa sjakie 161

Z.g. lesattributen

afscheidsreceptie opa sjakie 163

Dat schilderij is niet van mijn hand!!!!

expo1

Fotocollage

expo2

Fotocollage

expo3

Fotocollage

expo5

Fotocollage

expo4

Fotocollage

expo6

Fotocollage

expo7

Fotocollage

expo8

Fotocollage

expo9

Fotocollage

exposjaak1

Overzicht expo

exposjaak2

Overzicht expo

IMG_2798

Lesattributen

IMG_2804

Lesattributen

IMG_2805

Lesattributen

 

Reacties op “Expo bij mijn afscheid”

Er zijn al 6 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Richard Rokx via FB:
  Dat is zeker lang geleden ouwe rups!

  sjaakjansen op 15 februari 2017 om 09:34 uur.

 2. Ha, tof! Destijds als uitgevlogen student had ik er niks van mee gekregen, maar mooi om het in digitale vorm alsnog te zien. Sterk werk van de heren Eikenaar en Rokx!

  Philip Corsius op 15 februari 2017 om 10:39 uur.

 3. Colette van der Wal via FB:
  Jammer hoor. Had het leuk gevonden als je de oudste van mij in de klas had gehad. (maar ja…eigen schuld. Had ik ze maar eerder op de wereld moeten zetten 🙂 )

  sjaakjansen op 15 februari 2017 om 14:36 uur.

 4. Jan Zengerink via Linkedin:

  Helemaal gelijk Sjaak, een goed afscheid is een must. Goed en terugkijken en af en toe nog even met genoegen terugkomen.

  sjaakjansen op 15 februari 2017 om 18:33 uur.

 5. Pieter de Jong via FB:
  Ja Sjaak, de tijd vliegt en ik weet het uit ervaring,

  sjaakjansen op 15 februari 2017 om 18:35 uur.

 6. Marion Moulen via FB:
  Bijzonder.

  sjaakjansen op 16 februari 2017 om 09:56 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren