Zoals hier te lezen is hebben mijn lieve echtgenote en ik sinds juni 2015 Pim als huisgenoot, een altijd vrolijke, lekker eigenwijze en zeer speelse Lakeland terriër, inmiddels alweer ons derde exemplaar van dit merk!  De pakweg laatste dertig jaar zijn we dus nooit ‘hondloos’ geweest en je mag ons dus echte liefhebbers noemen.

Natuurlijk zijn we in onze liefde voor honden niet de enigen. Een hele speciale hondenliefhebster wil ik vandaag in het zonnetje zetten: da’s oud-leerling en oud-collega Babette de Waele over wie je op dit blog hier en hier al eens hebt kunnen lezen.

Na haar KSE-tijd is Babette, na de studie voor tekendocent aan de Fontys Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg afgerond te hebben, na verschillende omzwervingen (o.a. via de KSE) terecht gekomen op Curaçao waar zij alweer heel wat jaren les geeft op de Internationale School (ISC) in Willemstad. Helaas kampt Curaçao met een groot zwerfhondenprobleem. Babette trekt zich het lot van deze dieren zeer aan.

Zijzelf vertelt er als volgt over: “In 2011 ben ik verhuisd naar een huis met grote tuin, toen woonde ik er alleen met vier hondjes. Het huis werd als grap omgedoopt tot villa B. Tegenwoordig zijn we uitgebreid naar vier tweevoeters en acht viervoeters. Dit zijn de vaste bewoners. Daarnaast zijn er al heel wat ‘ rescues’  voorbijgekomen. Momenteel uitgebreid met een aantal pas gedumpte hondjes. Hier kun je de avonturen van de bewoners van de villa volgen!”  

Zo’n particuliere hondenopvang, waarbij Babette, samen met vrienden, de dieren weer helemaal ‘opkweekt’ tot gezonde beesten met hersteld vertrouwen in de mens, waarna zij, (ook hier in Nederland) geadopteerd kunnen worden, kost natuurlijk een hoop aandacht, tijd, liefde, en natuurlijk geld voor dierenarts, medicijnen en voer.

Dat geld hoest Babette voor een deel zelf op en wordt aangevuld met giften en honoraria die zij ontvangt voor haar dierenportretten. Babette heeft namelijk, behalve als moeder, echtgenote, docent en hondenliefhebster, ook haar sporen uitgebreid verdiend als kunstenaar en maakt mooi werk. Haar talent wendt ze nu ook aan om fondsen te werven voor haar opvanghonden: voor 50 euro maakt zij een mooi portret van je huisdier. Uiteraard hebben mijn vrouw en ik ook ons troeteldier laten vereeuwigen en het resultaat is hieronder te zien.

Het uitgangspunt: ons Pimmetje

Het uitgangspunt: ons Pimmetje

Een eerste opzet

Een eerste opzet

Schets

Schets

Schets

Schets

Ander achtergrondje misschien?

Ander achtergrondje misschien?

Het uiteindelijk werkstuk

Het uiteindelijk werkstuk

Via deze Facebookpagina of een persoonlijk bericht via Facebook kun je meer informatie over Babettes kunstwerken krijgen: To order your own portrait, send me a good photo of your pet. The proceeds go to medical care for the stray animals on Curacao.  It is a digital piece, I will send you the original work which you can have printed the way you like. They look the best on canvas, size around 40×60. If you are interested in a larger scale let me know, I will be using certain programs/ apps. Also mention if you would like landscape, portrait or square.

Opzet zelfportret Babette

Opzet zelfportret Babette

Babette bij een van haar schilderijen

Babette bij een van haar schilderijen

Met het model erbij

Met het model erbij

Reclame!

Reclame!

Reclame!

Reclame!

Drie stadia voor een dubbelportret

Drie stadia voor een dubbelportret

Hondenportret

Hondenportret

Hondenportret

Hondenportret

Hondenportret

Hondenportret

Hondenportret

Hondenportret

Hondenportret

Hondenportret

Hondenportret

Hondenportret

Hondenportret

Hondenportret

Hondenportret

Hondenportret

 

Reacties op “Babette en haar hondjes”

Er zijn al 3 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Marijke Baars van de Nederlandse Lakeland Terriër Club via FB:
  Wat een leuk portret!

  sjaakjansen op 12 juni 2017 om 11:56 uur.

 2. Cynthia Roskott van de Nederlandse Lakeland Terriër Club via FB:
  Wat een knapperd

  sjaakjansen op 12 juni 2017 om 12:19 uur.

 3. Babette via FB:
  Hoi! Wat ontzettend lief van je! Dankjewel

  sjaakjansen op 12 juni 2017 om 13:20 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren