Het allerleukste van het werk wat ik meer dan 40 jaar mocht doen is natuurlijk het lesgeven  en de interactie met de leerlingen. In deze serie vlogs,eerder verschenen op de site van Leraar24,  dan ook een aantal lesmomenten uit diverse groepen. In de 3e aflevering hieronder toon ik o.a. fragmenten uit de schilderlessen van de examengroepen Havo5 en Vwo6 en in aflevering 4 is een impressie te zien van een excursie van Vwo 5 en Havo4 naar Den Bosch.

02/03/09

Beide groepen van Havo 5 en Vwo 6 zijn enthousiast bezig met de opdracht ‘Ik in het nieuws’,  een opdracht waarbij zij zichzelf af moeten beelden bij een dramatische gebeurtenis met de emoties die daarbij horen.  Ook interview ik Vwo-6 leerling Sarah van Berkom die net gehoord heeft dat zij is aangenomen op de kunstacademie (waar zij inmiddels is afgestudeerd). In komende afleveringen zal er regelmatig een update te zien zijn, waarin je de vorderingen van de werkstukken kunt volgen waar deze leerlingen mee aan de slag zijn.

Havo5 aan het werk op de gang

Havo5 aan het werk op ezels op de gang

Werken aan de tandjes

Werken aan de tandjes

Een werkstuk in wording

Een werkstuk van een Havo-vijver in wording

V6 gaat aan de slag: spullen pakken en klaar zetten

V6 gaat aan de slag: spullen pakken en klaar zetten

V6 druk aan het werk

V6 druk aan het werk

Detail van een werkstuk van een Vwo-zesser

Detail van een werkstuk van een Vwo-zesser

Hard werken!

Hard werken!

Excursie 040309 Den Bosch

In ’s-Hertogenbosch. bezoeken we de Sint Jan, een van de mooiste gotische kerken van Nederland, Museum de Bouwloods, waar je van alles kunt zien en leren over de bouw en de restauratie van de Sint Jan, en het Jheronimus Bosch Art Center. Daar zien we alle bekende schilderijen en tekeningen van Jeroen Bosch op ware grootte gereproduceerd, een reconstructie van zijn atelier, een documentaire over het leven in de middeleeuwen ten tijde van Jeroen Bosch, èn je kunt aan de oude Sint Jacobskerk, waar het Art Center in gevestigd is, mooi zien hoe een katholieke parochiekerk er vroeger uitzag. Bovendien kan er vanaf de 40 meter hoge toren genoten worden van een mooi uitzicht op de Sint Jan en de rest van Den Bosch. Hopelijk dat dit bezoek wat bijdraagt tot een goed gemaakt examen.
Ik organiseer dit tripje samen met mijn collega Kunst Kees Gobbens, van huis uit docent muziek. Als een vorm van ‘team teaching’ verzorgen wij samen sinds het begin van de tweede fase de lessen Kunst Algemeen (vroeger CKV2) .
Als gastbegeleider vergezelt ons onze rector Adrie Rombouts. Hij heeft een warme belangstelling voor kunst en cultuur en vindt het belangrijk door op excursies mee te gaan, bij te blijven bij de manier waarop op zijn school het kunstonderwijs wordt gegeven.

Excursie Den Bosch: uitzicht vanaf de toren van het Jeroen Boschcentrum

Excursie Den Bosch: uitzicht vanaf de toren van het Jeroen Boschcentrum

Met zijn allen in het atelier van Jeroen Bosch

Met zijn allen in het atelier van Jeroen Bosch

Aan de chocolade bollen in het Hart van Brabant

Aan de chocolade bollen in het Hart van Brabant

Instructie op het terrein van de Bouwloods

Instructie op het terrein van de Bouwloods

In de bouwloods bij een maquette van de St.Jan

In de bouwloods bij een maquette van de St.Jan

 

 

Reacties op “Vlogs uit 2009, voor Leraar24, deel 2”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren