Bij het opruimen van wat spullen op zolder stuitte ik op een katern uit 1998 van huis-aan-huisblad de Gazet, wat destijds verspreid werd in Etten-Leur en omgeving. Hierin werd uitgebreid aandacht besteed aan het 30-jarig bestaan van de school.

Erg leuk was het om op die krantenpagina’s terug te zien  wat een vooraanstaande rol de vakken tekenen en muziek toen al speelden en hoe die in het katern voor het voetlicht kwamen. Ook opmerkelijk (en natuurlijk puur toeval): in dit katern staan drie leerlingen op de diverse foto’s die later als tekendocent naam en faam zouden verwerven.

Ik ben er best een beetje trots op dat relatief veel oud-leerlingen in de loop der jaren op die wijze een beetje in mijn voetsporen getreden zijn. De mensen die het in dit katern betreft zijn Willemijn Baaijens-Steenkist ( zij figureert met haar KSE-werk en als stagiaire regelmatig op dit blog). Eerst als tekendocent en nu als Intern Begeleider en Decaan van Havo bovenbouw en Mavo 3 werkt Willemijn al jaren op het Brederocollege.

Verder zien we op een andere foto Bart Brosens, behalve docent tekenen op het Onze Lieve Vrouw Lyceum (OLV) in Breda,tevens kleinkunstenaar, muzikant en wereldberoemd in zijn geboortedorp Zundert en uiteraard mijn oud-leerling en KSE-oud-collega Richard Rokx. Een belangrijk deel van de foto’s en artikelen in deze Gazet handelt over zaken waarbij tekenen, schooltoneel en muziek nauw betrokken zijn.

Behalve afbeeldingen van werkstukken van leerlingen zijn er foto’s en artikelen te zien die gerelateerd zijn aan het advertentieproject voor de Dagblad De Stem-jubileumkrant toen de school 25 jaar bestond, het project ‘van Gogh langs de weg‘, de jaarlijkse musical en de reis van twee prijs winnende leerlingen van mij en twee collega’s naar Ierland (een van die leerlingen, Chantal Rens, heeft zich trouwens schitterend ontwikkeld tot beeldend kunstenaar).

Op het moment dat ik dit schrijf is men op de KSE trouwens nu al druk bezig met de voorbereidingen op het 50-jarig bestaan van de school. Aan het begin van schooljaar 2018-2019 zullen de festiviteiten los barsten! Ongetwijfeld zal dat wederom de nodige aandacht gaan krijgen.

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Titelblad Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Titelblad Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Gazet jubileumkrant KSE 30 jaar

Willemijn

Willemijn

Bart Brosens en Richard Rokx in hun jonge jaren

Bart Brosens en Richard Rokx in hun jonge jaren

 

Reacties op “Extra katern van de Gazet bij 30-jarig jubileum KSE”

Er zijn al 4 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Joke Klep via FB:
  heel bijzonder… KSE leuk zo’n vondst, inspirerend instituut !!!

  sjaakjansen op 29 november 2017 om 10:39 uur.

 2. Willemijn Baaijens via FB:
  Hihi.. achter een commodore 64

  sjaakjansen op 29 november 2017 om 10:42 uur.

 3. Jan Zengerinkvia FB:
  Leuk om het weer eens te zien Sjaak

  sjaakjansen op 29 november 2017 om 11:41 uur.

 4. Lianne Heeren via FB:
  Waar is de tijd gebleven! Tekenles van jou op de KSE !

  sjaakjansen op 29 november 2017 om 23:53 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren