Snapchat is een van de populairste gratis chatapps voor de iPhone, vooral onder jongeren. Het bijzondere is dat je elkaar foto’s en video’s stuurt die snel verdwijnen. Ook kiest Snapchat met opzet niet voor menu’s en knoppen waardoor de app voor ouderen lastig te begrijpen kan zijn.

Snapchat werkt anders dan andere berichtenapps. Je maakt eerst een foto of video en pas als je tevreden bent, druk je op de namen van vrienden die jouw boodschap mogen ontvangen. Je bepaalt zelf hoe lang vrienden de foto mogen zien. Linksonder vind je en timer waarmee je tussen 1 en 10 seconden kunt kiezen. Met de pijl rechts verzend je de foto. Als de ontvanger een foto eenmaal bekeken heeft, wordt het bericht verwijderd.

Ook kun je de foto’s op allerlei manieren bewerken: je kunt een van de vele stickers toevoegen die standaard in Snapchat aanwezig zijn.  Met allerlei lenzen kun je de gefotografeerde een totaal ander uiterlijk geven. Lachspiegeleffecten zijn daarmee mogelijk. De ogen kun je vergroten, van kleur veranderen of anderszins accentueren. Ook kun je dierensnuitjes, oren, een brilletje en nog veel meer toevoegen en zijn er nog talloze andere mogelijkheden. Wat je er allemaal mee kunt lees je hier.

Mijn kleindochter Britt heeft exclusief voor dit blog drie portretjes van haar opa met Snapchat bewerkt om hem nog knapper te maken en te laten zien wat er zoal kan met deze app.

Opa1

Opa1

Opa2

Opa2

Opa3

Opa3

Iedere brugklasser of tweede klasser heeft volgens mij deze app wel op zijn of haar mobieltje staan. Reden dus voor Carmen Klomp en mijn andere voormalige KSE- collega’s die op de onderbouw les geven deze app in een opdracht voor een zelfportret te betrekken. Deze opdracht met Snapchat-zelfportretten is gemaakt bij Carmen.

Uiteraard moet het zelfportret wel herkenbaar blijven dus het lachspiegeleffect diende achterwege te blijven. Hieronder een aantal resultaten n.a.v. deze opdracht!

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Snapchatportret

Reacties op “Zelfportret met Snapchat”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Joke Klep via FB:
    Mot al nie gekker worre.. zeg ik als ‘ouwere’, leuke tekenopfracht !!

    sjaakjansen op 22 januari 2018 om 09:18 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren