Voor wie het nog niet wist: de slogan ‘onderwijs, elke dag anders’ klopt als een bus. Hieronder weer twee afleveringen uit mijn vlog voor Leraar24 waar dat zonneklaar uit blijkt: niet alleen les geven, maar ook achter bestellingen aan, overleg met collega’s en directie, vergaderingen…

09/03/09

Een niet onbelangrijk onderdeel van het docentenwerk zijn de vergaderingen. Veel minder leuk natuurlijk dan het les geven, maar ja, het hoort er nu eenmaal ook bij….. Terwijl ik mijn vlogfilmpjes draaide werd er op 9 maart een afdelingsvergadering voor de Havo-docenten en -mentoren gehouden. Die dag werd op de KSE les gegeven volgens  een 60-minutenrooster i.p.v. de reguliere 80 minuten. Dit alles om ’s middags serieus en uitgebreid te kunnen vergaderen met het hele leshuisteam. De uitnodiging en agenda zijn hieronder te vinden.

Geachte mentor,

Hierbij nodig ik u uit voor de leshuisteambijeenkomst van Havo-4/5.
De vergadering is op maandag 9 maart a.s. om 15.15 uur in ST4. Deze dag is er een 60-minuten rooster.

De agenda is als volgt:

1. Terugkijken op rapportvergaderingen
2. 80 minuten rooster
3. Sfeer op de afdeling, leerling / gedrag etc.Goede doelen dag.
4. Voor mentoren H4: evaluatie pgo / osb tot nu toe
5. Goede doelen dag
Ik wil u vragen m.b.t. de goede doelendag om te kijken of u hier al ideeën over heeft en hoe we dit met de havo het beste kunnen gaan aanpakken. Tijdens de vergadering kunnen we hier dan al afspraken over maken.

Met vriendelijke groet,
Jan Zengerink, afdelingsleider

Na om 14.00 uur gestart te zijn stond ik om 16.15 met afdelingsleider en voorzitter Jan buiten het vergaderlokaal om zijn bevindingen te horen. Als mentor van Havo 4 en 5 heb ik vele jaren met Jan samen mogen werken op bijzonder prettige wijze. Was hij tevreden over de middag of ontbrak er nog wat aan Jans geluk?

De nieuwe bar in de gerenoveerde docentenkamer

De nieuwe bar in de gerenoveerde docentenkamer

In de docentenkamer voor het begin van de lessen

In de docentenkamer voor het begin van de lessen

In de docentenkamer voor het begin van de lessen

In de docentenkamer voor het begin van de lessen

Afdelingsleider Jan Zengerink

Afdelingsleider Jan Zengerink

Jan als voorzitter van de vergadering

Jan als voorzitter van de vergadering

 

10/03/09

Vandaag eerst maar eens kijken of de wissellijsten die we bij onze vaste leverancier van der Linde uit Amsterdam hebben besteld aangekomen zijn. Als dat het geval is ga ik even langs bij Leon om te vragen waar die lijsten zolang heen moeten. Hoofd facilitaire zaken Leon Geers van de KSE heeft het maar druk met  de werkzaamheden in de docentenkamer,die vernieuwd wordt, en elke collega heeft er wel een mening over. Goed en naar ieders smaak gaat natuurlijk niet lukken…..  Op de gang kom ik collega Levensbeschouwing Kees Broos tegen, net als ik ook zo’n vroege vogel. Hij is namens zijn sectie betrokken bij het PGO (Probleem Gestuurd Onderwijs) project waar mijn mentorleerlingen ook aan meedoen. Helaas is hij niet tevreden over het inlevergedrag van mijn schatten. Ik probeer daar tijdens het eerste uur, voordat ik met mijn les begin,wat aan te doen.

Pakketje wissellijsten

Leon gaat er eens voor zitten

Leon gaat er eens voor zitten

Moodboard voor de nieuwe docentenkamer

Moodboard voor de nieuwe docentenkamer

Deel van mijn mentorgroep

Deel van mijn mentorgroep

Deel van mijn mentorgroep

Deel van mijn mentorgroep

 

Reacties op “Vlogs uit 2009 voor Leraar24, deel 3”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Joke Klep via FB: “Wat ontbreekt er aan je geluk” … mooie vraag, ook binnen het onderwijs

    sjaakjansen op 16 januari 2018 om 10:26 uur.

  2. Jan Zengerink via Linkedin:
    Hallo Sjaak, Ik had geen idee dat dit opgenomen was. Kun je zien hoe snel zaken uit je geheugen verdwijnen. Met plezier gezien dat ik democratischer wilde werken. Hopelijk is dat gelukt. Gezien de op-en aanmerkingen bij mijn afscheid vermoed ik van wel. Groeten, Jan

    sjaakjansen op 17 januari 2018 om 18:07 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren