De cyberbus hebben we twee keer op de parkeerplaats van de KSE mogen ontvangen. Een keer in februari 1999 en een keer in 2001. De eerste keer betrof het een bezoek om internet in het algemeen en de ‘webstrijd’ ThinkQuest in het bijzonder te promoten. Het jaar daarvoor, in 1998, had KSE-leerling Jeroen Jansen voor het eerst hoofdprijzen gewonnen in de prestigieuze webstrijd ThinkQuest. Zowel in de nationale (10.000 gulden) als in de internationale wedstrijd (15.000 dollar plus de reis naar de prijsuitreiking in Los Angeles) viel hij met zijn team in de hoofdprijzen.

Glasvezel- en andere snelle verbindingen liggen dan nog verscholen in de toekomst. Anno 1999 maak je nog contact via een telefoonmodem waardoor een uurtje surfen aardig in de papieren kan lopen want de meter blijft tikken. Op de KSE is dat echter dan al geen probleem meer: de school is voor die tijd al  uitstekend geoutilleerd met een ISDN-verbinding dankzij contacten met SURFnet en de leerlingen hebben in toenemende mate de beschikking over de nodige computers en randapparatuur.

In 2001 is de techniek weer een stuk verder gevorderd en is de KSE  Computer-voorhoedeschool geworden. Voor tekenen is in die tijd ook een aantal opdrachten ontwikkeld om klassikaal op de computer te tekenen. Nationaal en internationaal heeft de school op internetgebied dan ook al naam gemaakt in de nationale en internationale versie van de webstrijd ‘ThinkQuest’  en zijn, behalve Jeroen, ook Hans Westerbeek plus een aantal andere KSE-ers zowel nationaal als internationaal hoofdprijswinnaars bij ThinkQuest.

Dit alles bij elkaar was in 2001 aanleiding voor Kennisnet de cyberbus maar ons toe te sturen om voor Kennisnet het spel Rondo te testen.

cyberbus1999

Cyberbus1999

Op de foto hierboven zie je v.l.n.r. Timon Bos, Gertjan Luijten en Sander Hoosemans, allemaal nog kleine mannen toen en al helemaal gek van computers, en thans allemaal werkzaam in de ICT!

Cyberbus 1999,artikel in BN/DeStem van Henk Grootens

Cyberbus 1999,artikel in BN/DeStem van Henk Grotens

Cyberbus 2001

Cyberbus 2001

Cyberbus 2001

Cyberbus 2001

Wie schetst mijn verbazing als ik zo’n vijf maanden na het Rondo-bezoek van de Cyberbus aan de KSE, van mijn moeder die in Den Bosch woont,het bericht krijg dat de foto uit BN/DeStem in het Brabants Dagblad verschenen is bij een ingezonden brief die signaleert hoezeer de salariëring in het onderwijs achterloopt bij het bedrijfsleven.

Dit alles dus in oktober 2001. Veel veranderd is er dus niet de afgelopen 17 jaar. Overigens, van het Rondospel hebben we naderhand niet veel meer mogen vernemen…

Cyberbus 2001

Cyberbus 2001

Reacties op “Rondo in de cyberbus”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Gertjan Luijten via Linkedin:
    Dag Sjaak, wat leuk om terug te zien. Inderdaad nog steeds dagelijks bezig met IT. Het is allemaal begonnen op de KSE. Mooie herinneringen. Ik hoop dat het goed gaat met je, en hopelijk geniet je volop als pensionado! Het beste en nogmaals bedankt!

    sjaakjansen op 30 januari 2018 om 23:57 uur.

  2. Sander Hoosemans via Linkedin:
    Hey meneer Jansen! Dat is weer lang geleden! Bedankt! Blijft toch altijd leuk om dat weer terug te zien. Misschien tot in september bij de 50-jarige reunie? Gr. Sander

    sjaakjansen op 30 januari 2018 om 23:58 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren