Het is weer bijna carnaval. Mooie gelegenheid om terug te kijken op het carnavalsfeest voor de bovenbouw in 2006. Dat feest werd toen gehouden in Zalinaz, de toenmalige plaatselijke discotheek.

Eigenaar John Pertijs  had voor dat jaar een carnaval in Zuid-Amerikaanse sferen in gedachten en vroeg mijn collega’s Michiel Eikenaar en Richard Rokx, die toen  namens de KSE  in de organisatie zaten van dat schoolfestijn, of hun bovenbouwleerlingen wellicht een groot achterdoek konden schilderen wat tijdens de carnavalsdagen in de discotheek zou kunnen komen te hangen ter decoratie.

Zoals wel vaker op de KSE werd het wel een haastklus, maar door het vrij roosteren van twee tekengroepen werd het kunstwerk (een ontwerp van Michiel) op tijd op het grote doek voltooid. Wat is het dan fijn om de beschikking te hebben over een groot vloeroppervlak in de ‘kuil’ van de aula die voor deze gelegenheid omgetoverd werd tot schildersatelier.

Carnavalsdecor voor Zalinaz in wording

Carnavalsdecor voor Zalinaz in wording

Carnavalsdecor voor Zalinaz in wording

Carnavalsdecor voor Zalinaz in wording

Het artikel uit BN/DeStem

Het artikel uit BN/DeStem

De laatste hand wordt gelegd aan het kunstwerk

De laatste hand wordt gelegd aan het kunstwerk

Dankzij de spontane hulp van oud-collega en  vaste KSE-fotograaf Rob van Gils die bij dit soort feesten en partijen altijd tientallen foto’s maakt van de feestvierders, kan ik een paar foto’s laten zien van het feest bij Zalinaz waarbij ook (delen van) het kunstwerk te zien zijn. Die hele carnaval heeft dit sfeervolle doek de discotheek gesierd.  Vandaag aan de dag behoren de altijd sfeervolle carnavalsfeesten van de KSE-bovenbouw jammer genoeg tot het verleden. Toen de regels rond het alcoholgebruik enige jaren geleden aangescherpt werden en er bij schoolfeesten niet meer geschonken mocht worden was het gedaan met deze mooie bovenbouwfeesten…..

Hoe dan ook: iedereen een stikleutige carnaval gewenst, en als je niet aan deze tak van sport doet, een fijne krokusvakantie! Ook uw blogger gaat er eventjes tussenuit en is op maandag 26 februari graag weer van de partij!

KSE-carnavalsvierders in Zalinaz

KSE-carnavalsvierders in Zalinaz

KSE-carnavalsvierders in Zalinaz

KSE-carnavalsvierders in Zalinaz

KSE-carnavalsvierders in Zalinaz

KSE-carnavalsvierders in Zalinaz

 

Reacties op “Een KSE carnavalsdecor voor Zalinaz uit 2006”

Er zijn al 4 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Joke Klep via FB:
  Agge mar leut et

  sjaakjansen op 8 februari 2018 om 10:23 uur.

 2. Ans Nijman-Bruinincx via FB:
  Prettige vakantie of un leutige carnaval!

  sjaakjansen op 8 februari 2018 om 13:03 uur.

 3. Monique Pertijs via FB:
  Dank je Sjaak, jij ook!

  sjaakjansen op 9 februari 2018 om 10:20 uur.

 4. Colette van der Wal via FB:
  Gaat goed komen Sjaak. Tenminste…..als ik de pakken op tijd klaar krijg. Gevalletje carnavalsstress

  sjaakjansen op 9 februari 2018 om 10:21 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren