Enige tijd geleden werd ik gastvrij ontvangen door de ouders van mijn oud-leerling Babette de Waele. Ze waren toen net een week terug uit Curaçao,  waar dochterlief docent tekenen is op de Internationale School in Willemstad (ISC). Behalve een hele goeie tekencollega is Babette  echtgenote, moeder van twee schatten van dochters, en voorvechtster voor verwaarloosde straathonden op het eiland. Zo’n 15 stuks zijn door haar van de straat gehaald en aldus behoed voor een onzeker en kommervol bestaan.  Op Villa B hebben ze het thans prima naar de zin!

Aan Babette heb ik al een aantal blogs gewijd in de afgelopen jaren: hoe zij bij de tekenwedstrijd “Europa in de school’ de Europese prijs won, hoe zij als teamlid van ‘De Kunstkijker’ met ons team de eerste prijs won bij ‘ThinkQuest voor de Klas’, en hoe zij op Curaçao volop betrokken is bij de opvang van straathonden. Een tijdje geleden vertelde zij me dat ze al haar KSE werk nog bij haar ouders thuis had liggen.

Toen ik haar vader onlangs in de kassa rij bij de Lidl sprak was een afspraak snel gemaakt en nu heb ik twee grote mappen thuis staan om te fotograferen, te bewerken en straks in een blogaflevering te zetten. Binnenkort kun je dus Babettes KSE-werk in een aantal blogberichten nader belicht zien.

Hieronder beelden van de dit jaar gehouden expositie van leerlingen van Babette op Curaçao. Ook hier, blijkt maar eens is het nodige talent aanwezig (en dat slaat zowel op de leerlingen als op de docent!) De exposanten tonen hun werk aan ouders,vrienden en bekenden in de gymzaal van de school die voor deze gelegenheid verduisterd is en voorzien van theaterbelichting die het werk van de leerlingen spectaculair uitlicht.

Een trotse docent met haar exposerende leerlingen

Een trotse docent met haar exposerende leerlingen

Overzicht van de expositie

Overzicht van de expositie

Overzicht van de expositie

Overzicht van de expositie

Overzicht van de expositie

Overzicht van de expositie

Overzicht van de expositie

Overzicht van de expositie

Een overzicht van de expositie

Een overzicht van de expositie

Een overzicht van de expositie

Een overzicht van de expositie

Overzicht van de expositie

Overzicht van de expositie

 

 

Als voorproefje hieronder een greep uit het KSE-werk van Babette (uit de periode 1992-1998) wat de komende tijd op dit blog nader belicht zal worden. Het betreffen werkstukken die tussen 1992 en 1998 tot stand zijn gekomen. Omdat Babette Vwo met Latijn volgde, had ze destijds in de derde klas (helaas) geen tekenen.

IJscoupe, brugklas

IJscoupe, brugklas

Cyborg, tweede klas

Cyborg, tweede klas

Schetsen deurlabel 'Niet storen', Vwo4

Schetsen deurlabel ‘Niet storen’, Vwo4

Omslag 'Getekend Dagboek'. Vwo 5

Omslag ‘Getekend Dagboek’. Vwo 5

Schoolexamen schetsen 'Feest?' Vwo6

Schoolexamen schetsen ‘Feest?’ Vwo6

 

 

 

 

 

Reacties op “Babette: binnenkort in dit theater!”

Er zijn al 4 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. een geweldig samengesteld stuk en goed omschreven hoe het is. we zijn er erg trots op en zien uit naar het volgende stuk over onze dochter sjaak.

  bob en barry de waele op 3 april 2018 om 08:48 uur.

 2. Babette via FB:
  Dankjewel voor de link ! Wat ontzettend leuk om te lezen en zien !

  sjaakjansen op 3 april 2018 om 13:35 uur.

 3. Joke Klep via FB:
  Geweldige daadkracht.. mooi werk van Babette !

  sjaakjansen op 4 april 2018 om 11:32 uur.

 4. Wat leuk om te lezen dat de tekeningen van Babette bewerkt gaan worden!!
  Ik ken Babette en haar ouders al bijna 40 jaar. Heb ook eens een bezoek gebracht aan Curacao en villa B. Zo mooi te zien hoe creatief, bevlogen en meegaand zij is met de dieren maar ook zeer zeker met de mensen om haar heen!!
  Ik ga zeker dit proces volgen!!

  Sylvia Bruggenwirth op 4 april 2018 om 14:14 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren