Na de alleszins geslaagde dag op Mytylschool De Schalm in Breda tijdens de activiteitenweek van 2010 , mochten we later die week de leerlingen van de Schalm op tegenbezoek op de KSE ontvangen.

Voor de middag werd er gestart met een evaluatie van de eerste dag m.b.v. werkboek dat hoorde bij de film ‘Nothing about us’ die we op dag 1 gezien hadden  tijdens ons bezoek aan de Schalm in Breda. Na dit onderdeel afgewerkt te hebben werd het tijd voor allerlei workshops want ’s middags zou er een gezamenlijke afsluiting volgen in de vorm van samen eten en een voorstelling, bestaande uit raps en en een dans.

Uiteraard bestonden de groepen die zich op deze workshops stortten uit een mix van KSE-ers en leerlingen van de Schalm die vol enthousiasme met elkaar samenwerketen.

In de voormiddag maakten Schalmers en KSE-ers raps o.l.v. een enthousiaste deejay. ’s Middags zou er een afsluitende voorstelling zijn voor ouders waarbij deze raps ten gehore gebracht zouden worden,samen met nog wat andere zaken zoals we verderop zullen zien.

Men neme een enthousiaste dj

Men neme een enthousiaste dj

Een enthousiaste groep KSE-ers en Schalmers...

Een enthousiaste groep chaslmKSE-ers en Schalmers…

Men schrijve een rap....

Men schrijve een rap….

En men zinge die in.........

En men zinge die in………

En men zinge die in.........

En men zinge die in………

En men zinge die in...

En men zinge die in…

Koken met zijn allen in de keukens van verzorging (toen had je dat vak nog in het kader van de Basisvorming) en in de kantine van leshuis 3 vormde ook een workshop. Collega Ineke Marijnissen van de Schalm arriveerde met de nodige potten en pannen waarin al het nodige heerlijks was voorbereid. De finishing touch, het presenteren en opdienen van het buffet was ook een onderdeel van deze workshop.

In de middag was er dus een gezamenlijke maaltijd gepland, maar voordat daarvan genoten kon worden moest er natuurlijk wel gewerkt worden tijdens de workshop koken.

Koken 1

Koken 1

Koken 2

Koken 2

Ook voor de broodnodige lichaamsbeweging is op die dag gezorgd. Een workshop ‘slalom voetbal’ op een van de speelplaatsen van de school  zorgde voor veel actie en plezier.

Voetbal 1

Voetbal 1

Voetbal2

Voetbal2

Voetbal3

Voetbal3

Voetbal4

Voetbal4

Ondergetekende mocht aan het begin van de dag een workshop ‘reportage maken’ geven. Verschillende reportageteams bestaande uit leerlingen van beide scholen legden de activiteiten vast en maakten interviews. In het filmpje hieronder zie je een stukje van het resultaat.

Workshop reportage maken 1

Workshop reportage maken 1

Workshop reportage maken 2

Workshop reportage maken 2

Workshop reportage maken 3

Workshop reportage maken 3

Workshop reportage maken 4

Workshop reportage maken 4

Collega Ron Schijfs deed de workshop ‘dans’ waarbij ook een rol weggelegd was voor de rolstoelers onder de Schalm-leerlingen. Zij zouden voor een daverend en ontroerend sluitstuk van de dag zorgen, maar voordat het zo ver was moest er natuurlijk wel flink gerepeteerd worden!

Oefenen dans 1

Oefenen dans 1

Oefenen dans 1

Oefenen dans 1

Oefenen dans 1

Oefenen dans 1

Oefenen dans 4

Oefenen dans 4

Binnenkort foto’s en filmpjes van het laatste gedeelte van deze mooie dag !

Reacties op “‘Nothing about us’ dag 2, workshops”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Joke Klep via FB:
    Geweldig die verbinding onderling !

    sjaakjansen op 23 mei 2018 om 09:51 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren