En toen was ie weer voorbij: de reünie waar zoveel mensen al een tijd naar hadden uitgekeken. Zo’n 2000 oud-leerlingen gaven acte de présence en dat waren heel veel mensen bij elkaar in het toch niet zo zuinig bemeten ruimtes van de KSE want helaas verhinderden de weersomstandigheden buitenactiviteiten.

Tijdens deze nostalgische zondagmiddag werden we verwelkomd door het vrolijk getoeter van de band Kliemaks, die op de KSE is ontstaan, werden er rondleidingen verzorgd in het één-jaar-oude brugklasgebouw, was er tijd om te speeddaten met jaarganggenoten, werden er groepsfoto’s gemaakt, was er een hoop film- en beeldmateriaal te zien (waaronder een ludieke film over 50 jaar KSE, gemaakt door leerlingen) en was er natuurlijk voldoende ruimte en gelegenheid om samen te borrelen, te eten, te dansen en te kletsen met oud-klasgenoten.

In de aula speelde de band “Three-O-Four”, en was een “foodcourt” te vinden. Had men behoefte aan wat rust, dan kon men naar de terrassen aan de andere zijde van de school. Kortom: de reünie t.g.v. 50 jaar KSE was een feest van herkenning en een geweldig succes! Bijna vanaf het begin tot een uur of half zes heb ik een groot aantal oud-leerlingen mogen ontmoeten die zorgden voor een warm bad van nostalgie en herinneringen.

Het was soms zelfs emotioneel en ontroerend. Ik weet dat ik nog de nodige mensen jammer genoeg misgelopen ben, maar hopelijk komt dat een volgende keer. Ook beloofden een aantal lieverds me hun KSE werk op de foto te zetten voor dit blog, dus voorlopig ben je nog niet van mij af!

Alle organisatoren, harde werkers achter de schermen en KSE-staf, bedankt voor een onvergetelijke middag!

Stilte voor de storm

Stilte voor de storm bij de ingang

Stilte voor de storm

Stilte voor de storm in de aula

Zonder vrijwilligers geen feest. Bedankt Frans,Yolanda e.v.a!

Zonder vrijwilligers geen feest. Bedankt Frans,Yolanda e.v.a!

Grote drukte bij het aanmelden

Grote drukte bij het aanmelden

Het roemruchte Kliemaks bij de voordeur

Het roemruchte Kliemaks bij de voordeur

Ontvangst van de (oud)docenten in de vernieuwde docentenkamer

Ontvangst van de (oud)docenten in de vernieuwde docentenkamer

De drie (oud)rectoren bij de opening van de festiviteiten

De drie (oud)rectoren bij de opening van de festiviteiten

De drie (oud)rectoren bij de opening van de festiviteiten

De drie (oud)rectoren bij de opening van de festiviteiten (foto: Ad Thijs)

De drie (oud)rectoren bij de opening van de festiviteiten

De drie (oud)rectoren bij de opening van de festiviteiten (foto: Ad Thijs)

De drie (oud)rectoren bij de opening van de festiviteiten

De drie (oud)rectoren bij de opening van de festiviteiten (foto: Ad Thijs)

Gezelligheid aan de bar in de aula

Gezelligheid aan de bar in de aula

drukte in de aula

Drukte in de aula

Kijken naar de documentaire '50 jaar KSE'

Kijken naar de documentaire ’50 jaar KSE’

Enkele dames uit een van mijn eerste examengroepen tekenen

Enkele dames uit een van mijn eerste examengroepen tekenen

Mooie herinneringen aan een excursie naar Amsterdam met deze ploeg!

Mooie herinneringen aan een excursie naar Amsterdam met deze ploeg!

Op de foto met enkele van mijn fantastische oud-leerlingen

Op de foto met enkele van mijn fantastische oud-leerlingen

https://www.facebook.com/S.O.Kliemaks/videos/256938764957684/
Kliemaks in actie!

Nog meer sfeer proeven? Bekijk dan hier het filmpje van oud-leerling Jochem!

bnDeStem artikel

BN DeStem artikel

Na deze geslaagde reünie is er nog een groot feest voor de leerlingen op 12 oktober. Op 22, 23 en 24 november voeren leerlingen en schoolmedewerkers de musical Snorro op en op 28 januari 2019 is het tijd voor ‘De KSE draait door ‘ , een symposium met muziek, cabaret en diverse sprekers. Het gouden schooljaar wordt afgesloten op 20 juni 2019 wanneer de cheque met het eindbedrag van het goede doelen jaar wordt aangeboden.

Reacties op “Reünie 2018 was een grandioos succes!”

Er zijn al 6 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Yvonne Ottervanger via FB:
  Was super gezellig. Leuk om je weer even te zien. We houden contact.

  sjaakjansen op 24 september 2018 om 09:26 uur.

 2. Linda Zegers via FB:
  Heb je helaas niet gezien gisteren!

  sjaakjansen op 24 september 2018 om 10:04 uur.

 3. Het was inderdaad een geweldige dag!
  Het enige minpunt was inderdaad het weer, maar dat valt nou eenmaal niet te organiseren. Na een onwaarschijnlijk mooie en lange zomer was het uitgerekend op de dag van de reunie een flinke bewolkte regendag. Maar gelukkig is het gebouw van de kse erg groot.

  Heb ook erg genoten om zoveel oude bekenden weer eens te zien en oude koetjes uit de sloot te halen. Mijn goede geheugen kwam van pas,
  heb een aantal leuke anekdotes weer boven gehaald, waarbij ik op de gezichten de herkenning, glimlach en herinnering zag. Mooi.
  Ik heb nadat ik thuis was meteen een lijstje van namen gemaakt van voor mij bekenden, voordat ik ze weer zou vergeten. Ik kwam tot 50 namen, waarvan de meeste eind jaar tussen 1993 en 1995. Ik wist alle voor- en achternamen nog, en van de meesten ook hun eindjaar nog (voor degenen die eventueel interesse hebben in die lijst kunnen mij mailen).
  Er waren mensen die zich niet vooraf hadden aangemeld maar er toch waren, en ook best wat mensen die zich wel hadden aangemeld maar volgens mij niet zijn gekomen, want ben van begin tot eind (13-18 uur) gebleven. Misschien een volgende keer.

  Er zijn door de fotograaf die er rondliep veel foto’s gemaakt. Hoop dat die binnenkort ook ergens online te zien zijn.
  Sowieso zijn er klassenfoto’s gemaakt van alle eindjaren, maar er zijn ook gedurende de dag een hoop losse spontane foto’s gemaakt door de fotograaf die er rondliep.
  Weet iemand waar en wanneer deze foto’s van de reunie (online) te zien zijn? Is dat op dezelfde webpagina / site als voor aanmelden van de reunie? Of op facebook?

  En ik zag dat er ook nog best een hoop ander foto materiaal was (op de opgestelde tv’s her en der) wat niet online te vinden is. Vooral klassenfoto’s. Veel meer dan op de reunie site te vinden was.
  Denk dat een hoop mensen daar ook wel interesse in hebben.

  Aan iedereen die ik niet gezien heb of niet heb kunnen spreken: tot over 5 of 10 jaar 🙂

  Martin op 24 september 2018 om 10:31 uur.

 4. Via verhalen van beide kinderen heb ik mee mogen genieten van een een wel zeer geslaagde reunie KSE 50 jaar, wat ’n feest van herkenning ! en de ontroering van een docent, als vroegere leerlingen vertellen over de sturing die hun gegeven is aan ’t leven, dankzij betrokkenheid, persoonlijke aandacht, etc. en dat nog steeds waarderen… een mooier compliment kun je niet krijgen ! Inderdaad… een warm nest, deze KSE.

  Joke Klep op 24 september 2018 om 10:40 uur.

 5. 50 jaar geleden een symbolische steen overgebracht vanaf het Mavo gebouw aan de E. Poppelaan naar de locatie waar de nieuwe school zou komen te staan. Voor het eerst in mijn leven kon ik lopend naar school. Bijna altijd zonder jas, het was zo dichtbij dat ik die niet nodig had.
  Heel leuk om met een paar oud-leraren herinneringen op te halen. In die tijd was ik goed in wiskunde en maakte nooit mijn huiswerk. Als we de uitwerking van een opgave op het bord moesten schrijven, zag ik de opgave voor het eerst. Gisteren heb ik dit aan dhr. Delahaye (docent wiskunde) verteld en hij heeft het tot gisteren nooit geweten. Hij had het kunnen zien, iedereen nam zijn schrift mee naar het bord, ik altijd het boek…………
  Hele leuke reunie. Jammer dat er van de lichting 76-77 niet zoveel bekenden waren. Maar met een hapje en een drankje was het goed vertoeven in een heel modern en professioneel schoolgebouw. Degenen die niet geweest zijn, hebben echt wat gemist.

  Ron Smits op 24 september 2018 om 14:25 uur.

 6. Renate Engelen via FB: :Het was echt leuk je weer te zien!

  sjaakjansen op 24 september 2018 om 22:37 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren