In het schooljaar 1995-1996 had ik haar in Vwo4 in de klas: Chantal van Gastel, thans bekend schrijfster van chicklits en nu in het nieuws omdat enige weken geleden (11 oktober) de film, ontleend aan haar boek ‘Zwaar verliefd’, in première ging.

Behalve dat Chantal een oud-leerling van de KSE is, speelt er nog iets een rol waarom ik een blogberichtje hierover maak: de film speelt zich namelijk af in ‘s-Hertogenbosch, de stad waar mijn wieg stond, waar ik de eerste 24 jaar van mijn leven doorgebracht heb en waarmee ik (uiteraard) nog steeds een innige band heb. Toen ik Chantal in de klas had deed mij niets nog vermoeden dat zij de kant van het schrijverschap zou opgaan, al was zij daar toen al wel druk mee bezig.

In Vwo 4 leerde ik haar kennen als een positieve hard werkende leerling die voor tekenen goede cijfers haalde (een 8 op haar laatste rapport in Vwo4) en die na haar op de KSE behaalde vwo-diploma rechten ging studeren in Tilburg. Ze behaalde haar propedeuse, maar het schrijven,waar ze al vroeg in haar jeugd als hobby mee begonnen was, bleek haar werkelijke passie en al snel lag dan ook haar ambitie niet meer in het nastreven van een juridische carrière.

Na het tweede studiejaar brak ze haar studie af. ‘Dat was moeilijk, want ik ben erg perfectionistisch en was gewend om hard te werken voor mijn schoolprestaties, die altijd bovengemiddeld goed waren geweest. Ik kon maar moeilijk accepteren dat ik me niet langer kon motiveren voor mijn studie. Het voelde als falen,’  zo valt te lezen in Chantals biografie. Dat gevoel heeft zij bij het najagen van haar droom, een geslaagd schrijfster te worden, volledig uitgebannen denk ik, gezien de vele succesvolle romans die zij het licht heeft doen zien.

Chantal woont nog steeds in Etten-Leur en het was dan ook niet meer dan logisch dat in de plaatselijke bioscoop de voorpremière van Zwaar Verliefd plaats vond.

De echte feestelijke  première vond in Kinepolis aan de Bordeslaan in (hoe kan het anders) ‘s-Hertogenbosch plaats.

Lees hier een interview met Chantal wat 16 oktober jl. verscheen in BN/DeStem n.a.v. de film en de première..

De filmposter

De filmposter

Gezien door de camera

Gezien door de camera

Opname in de Ridderstraat

Opname in de Ridderstraat

En zo komt het 'on screen'

En zo komt het ‘on screen’

Regisseur, schrijfster en hoofdrolspelers bij de premiere

Regisseur, schrijfster en hoofdrolspelers bij de premiere

Shot vanuit de lucht van Den Bosch aan het begin van de film

Shot vanuit de lucht van Den Bosch aan het begin van de film

De trailer

 

Reacties op “Oud KSE-leerling Chantal van Gastel: nu bekend schrijfster!”

Er zijn al 3 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Joke Klep via FB:
  Heel wat creatieve fundamenten gelegd vanuit de KSE !!

  sjaakjansen op 29 oktober 2018 om 11:20 uur.

 2. Monique Pertijs via FB:
  En ’t is een heerlijke film geworden!

  sjaakjansen op 29 oktober 2018 om 11:36 uur.

 3. Céline Corsius via FB:
  Leuk dat er nu een film is! Ik heb haar boeken gelezen.

  sjaakjansen op 30 oktober 2018 om 23:46 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren