Via oud-leerlingen kun je nog eens tegen een ‘schnabbeltje’ aan lopen! Oud-KSE-er Twan Robbeson die ik in de beginjaren van mijn onderwijscarrière aan de KSE enige jaren les heb mogen geven heeft het inmiddels gebracht tot eigenaar van PEP Events, een bedrijf dat succesvolle bedrijfsbijeenkomsten, onvergetelijk feesten,  en bijzondere openingen organiseert en zich bovendien bezig houdt met originele communicatietrajecten, fraaie bedrijfsvideo’s of passende inrichting van stands op beurzen en andere manifestaties.

In de aanloopjaren van zijn bedrijf vroeg Twan in 1996 mij en mijn goede vriend en collega Kees Lauwen een artistiek schilderfeest te organiseren voor het bedrijf Alfa Laval Automation, toentertijd gevestigd in Etten-Leur (tegenwoordig in Breda): teambuilding door samen te schilderen onder genot van een hapje en een drankje voorafgaand aan het diner. Informatie over dit grote internationale bedrijf vind je hier.

Uiteraard spraken we daarvoor directeur Claas Borgers en zijn vrouw die eveneens werkzaam was in het bedrijf (zij zijn de ouders van o.a. cabaretière Carolien Borgers, die ik ook in de klas gehad heb, maar dit terzijde) . In goed overleg werd besloten graffitischilder Keith Haring als uitgangspunt te nemen. De schilderingen zouden gevuld worden met zijn typische stripachtige figuurtjes.

Zo gezegd zo gedaan: toen het zover was dat de feestelijke avond daar was en het Alfa Laval gezelschap zich verzameld had in de evenementenhal van Cultureel Centrum De Nobelaer, die voor de gelegenheid omgetoverd was tot een groot schilderatelier,  hield ik samen met Kees eerst een korte inleiding met dia’s over leven en werk van deze bekende graffitischilder. Hierna ging men geïnspireerd en enthousiast aan het werk en al borrelend kwam men al snel tot fraaie resultaten. Deze zijn nadien nog een tijd in het gebouw van Alfa Laval in Etten-Leur te zien geweest.

Behalve de foto’s van het schilderfeest hieronder ooknog een zelfportret van Twan uit de tijd dat ik hem in de tekenklas had op de KSE en een foto van dit jaar waar hij samen mat zijn vrouw op staat en Tom Dumoulin, zijn grote idool. Tom was onlangs in Etten-Leur voor de plaatselijke wielerronde (die hij ook won!) en bij die gelegenheid boor Twan hem een door hem vervaardigd ontwerp aan ven een Dumoulin-postzegel.

Twan nu met sterwielrenner Tom Dumoulin

Twan nu met sterwielrenner Tom Dumoulin

Zelfportret Twan

Zelfportret Twan 70-er jaren

alfa1

alfa1

alfa2

alfa2

alfa3

alfa3

alfa4

alfa4

alfa5

alfa5

alfa6

alfa6

alfa7

alfa7

Reacties op “I.s.m. oud-leerling Twan Robbeson: een artistiek bedrijfsfeest voor Alfa Laval”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Kijk, dat is nog eens een (artistiek) feestje bouwen 🙂

    Martin op 1 november 2018 om 19:15 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren