In een van de laatste berichten voor de grote vakantie heb ik een mooie CKV-opdracht van oud-collega Ron Schijfs besproken. Deze opdracht ‘Gestoeld op…’ liet een aantal stoelontwerpen zien die geïnspireerd waren op allerlei grootheden uit de kunstgeschiedenis. Maar niet alleen beroemde beeldende kunstenaars mochten inspiratiebron zijn.

Zoals in deze aflevering te zien is waren er meer mogelijke inspiratiebronnen. Leerlingen hebben zich tevens laten leiden door de vormgeving van een wereldberoemde act als Queen, of ze gebruikten allerlei strandattributen voor de realisatie van een Beach Boys stoel. Op een vergelijkbare wijze kregen ook Kate Perry en de Nederlandse band Kensington hun stoeltje.

Hieronder nog meer voorbeelden van fraai meubeldesign waaronder stoelen met onderwerpen als  Pirates of the Caribean , Shakespeare , Mercedes , Gebroeders Grimm en nog veel meer!

Deel van de expositie

Deel van de expositie

Bandjes:

Queen

Queen

Beach Boys

Beach Boys

Literatuur

Grimm

Grimm

Media

Fotografie

Fotografie

Geluidsdragers

Geluidsdragers

Diversen

Zweven

Zweven

Zweven

Zweven

Landelijk design

Landelijk design

Reacties op “Gestoeld op…. Een praktijk CKV-opdracht, deel 2: n.a.v. muziek en meer”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Ik ben er eens goed voor gaan zitten om al deze ontwerpen te bekijken 🙂

    Leuke opdracht. Ik herken de queen afbeelding van een cd verzamelalbum van queen uit eind jaren 80 of begin jaren 90. Ook mercedes en kensington zijn leuk gevonden. Al zou ik op laatst genoemde stoel niet zo makkelijk gaan zitten denk ik 🙂

    Martin op 21 november 2018 om 18:47 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren