In de beginjaren van de KSE bouwde de school al snel een naam op op het gebied van schooltoneel. Aan de basis hiervan stond docent maatschappijleer en toneelregisseur Ad Bierbooms, een buitengewoon inspirerend en charismatisch mens.

Vele jaren heb ik op enigerlei wijze aan zijn theaterproducties mogen meewerken: decors ontwerpen en samen met de leerlingen uitvoeren, programmaboekjes illustreren, of zelf meespelen, al is er in mij geen groot acteur verloren gegaan.

Onlangs kwam ik een aantal foto’s tegen van een productie uit 1984: ‘Engelen zonder vleugels’ een komedie, geschreven door de Franse auteur Albert Husson. Het is een stuk uit de 50-er jaren wat destijds in de Franse theaters veel succes had en zelfs in Hollywood verfilmd werd met o.a. Humphrey Bogarde en Peter Ustinov in de hoofdrollen.

Op de KSE werden die rollen, zoals het bij goed schooltoneel betaamt, gespeeld door leerlingen, docenten en leden van het onderwijs ondersteunend personeel. Met zijn cast en dankzij de medewerking van velen achter de schermen (het decorontwerp was van collega Pieter de Jong, collega Kees Lauwen deed de grime en ondergetekende mocht het programmaboekje verzorgen) werd het stuk een mooi succes.

Hieronder foto’s van diverse scènes en het programmaboekje. De zwart-wit foto’s zijn gemaakt door BN/DeStem fotograaf Ben Steffen.

Regisseur Ad (2e van links) en zijn cast

Regisseur Ad (2e van links) en zijn cast

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

Scène uit het stuk

1976engelen1

Scène uit het stuk

1976engelen1

De volledige cast

Artikel in De Stem

Artikel in De Stem

Programmaboekje

Programmaboekje

Programmaboekje

Reacties op “Engelen zonder vleugels”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Joke Klep via FB:
    ‘geen groot acteur in mij verloren gegaan…’, wel mooi weer gedaan !!

    sjaakjansen op 28 januari 2019 om 20:48 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren