Zoals je weet houden de makers van Google ervan om bij bijzondere gelegenheden hun logo daarbij aan te passen: er wordt gespeeld met animaties, de letters worden veranderd en er wordt alles aan gedaan om een bij behorende sfeer te creëren. Google Doodle heet dit verschijnsel waarover hier meer te lezen is!

Collega Dave Roelands leek het wel aardig om naar aanleiding hiervan zijn derdeklassers aan het werk te zetten: maak je eigen Google-Doodle n.a.v. een door jou te kiezen thema, materiaal en techniek zijn vrij te kiezen.  Sommige leerlingen hebben het op ‘klassieke wijze’ met verf of kleurpotlood uitgewerkt, maar er waren er ook bij die de opdracht op de computer uitgewerkt hebben. Je kunt in ieder geval zeggen dat de combinatie tekenen, nieuwe media en een stukje media-educatie hier aan de orde geweest zijn.

Hieronder zie je een aantal van de schetsen die Dave’s leerlingen gemaakt hebben n.a.v. deze opdracht in zes ’totaaloverzichten’, bestaande uit tientallen schetsen in allerlei technieken. Een volgende keer de eveneens fraaie eindresultaten waarvan hieronder alvast een voorproefje.

Voltooide Google-Doodle

Voltooide Google-Doodle

Totaaloverzicht4

Totaaloverzicht1

Totaaloverzicht5

Totaaloverzicht2

Totaaloverzicht6

Totaaloverzicht3

Totaaloverzicht3

Totaaloverzicht4

Totaaloverzicht2

Totaaloverzicht5

Totaaloverzicht1

Totaaloverzicht6

Google-Doodle Carnaval

Google-Doodle Carnaval

Google

Google-Doodle

Google

Google-Doodle

Google

Google-Doodle

Google

Google-Doodle

Google

Google-Doodle

Google

Google-Doodle

Google

Google-Doodle

Reacties op “Met Google-Doodle als voorbeeld”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Leuk idee. Misschien kunnen ze dit ooit ook op de kse kalender aanpassen: centrale examens, schoolonderzoeken, open dag, vakanties etc.

    Martin op 4 februari 2019 om 08:47 uur.

  2. Joke Klep via FB:
    als ’n vis in het water… in de zoekmachine

    sjaakjansen op 4 februari 2019 om 10:15 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren