Als je op de KSE de gang op de eerste verdieping van de ‘expressievleugel’ waar de tekenlokalen gelegen zijn, op loopt zie je het al meteen: hier wordt getekend en geschilderd. Aan de kant van de tekenlokalen is werk van de leerlingen te zien en op de blinde muren daar tegenover zijn fraaie muurschilderingen te bewonderen.

In de loop van de afgelopen jaren is al dit fraais door leerlingen van verschillende streams en jaargroepen aan de muur toevertrouwd o.l.v. mijn voortreffelijke collega’s Michiel Eikenaar, Richard Rokx en Dave Roelands. Een tijdje geleden heb ik met mijn telefoontje in de aanslag al filmend een serie opnamen gemaakt van deze mooiste schoolgang van Nederland.

Het begint al als je de trap opkomt bij het zelfportret op billboard-formaat, een souvenir van het project ‘Van Gogh langs de weg’.

Muurschildering

Billboard Van Gogh en muurschildering

Vervolgens krijg je de eerste schildering te zien die meteen duidelijk maakt wat zich in de lokalen op deze gang allemaal afspeelt. Deze wandschildering is in 2014 gemaakt. Hier lees je er alles over!

Het volgend thema, in 2015, vormde het werk van de Amerikaanse Pop-art kunstenaar Roy Lichtenstein. Meer over dat project vind je hier!

Een waar  visitekaartje voor het vak tekenen en ook prominent aanwezig op de website van de KSE!

Het werk van Banksy (meer over dat dagje schilderen vind je  hier ) is sinds de activiteitenweek 2016 ook op de wanden van de gang bij de tekenlokalen te bewonderen.

Banksy 1

Banksy 2

En Richard Rokx, Dave Roelands en hun beider leerlingen zorgden in 2018 voor deze bijzondere versie van ‘Guernica’ van Picasso waarover je hier alles kunt lezen.

Picasso 1

Picasso 2

Reacties op “De gang op”

Er zijn al 4 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. In de jaren 80 en 90 waren het de tunnels buiten, nu is alles made in house 🙂 Fraaie werken inderdaad. Zeker die Van Gogh.

  Martin op 18 februari 2019 om 08:46 uur.

 2. Joke Klep via FB:
  wordt leuk om ‘op de gang gezet’ te worden…

  sjaakjansen op 18 februari 2019 om 10:47 uur.

 3. Susan Mooiman via FB:
  Het leukste gedeelte van de school

  sjaakjansen op 19 februari 2019 om 10:42 uur.

 4. Ik ben een echte Banksy fan, maar de anglist in mij zou eigenlijk graag z’n rode pen pakken en een streep zetten onder de storende taalfout.

  Ed N op 22 februari 2019 om 08:10 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren