In 1998 maakte de KSE de eerste grote ThinkQuest-klapper met de website Volcanoes online. Zowel in de Nederlandse als in de internationale versie van deze prestigieuze website-ontwerp-wedstrijd viel het KSE-team dat behalve collega Hans Lefevre en KSE-leerling Jeroen Jansen bestond uit teamleden uit de VS en Singapore, in de hoofdprijzen!

Van alles over het hoe en wat van deze ThinkQuestwedstrijd en over de prijsuitreikingen in Amsterdam en Los Angeles is hier en hier te lezen.

Jammer genoeg is de website niet meer intact online te vinden na meer dan 21 jaar, maar via deze en deze terugblik en dit bericht wil ik (met enige trots) laten zien hoe mijn bescheiden bijdragen een klein deel van het succes wellicht verklaren.

In die tijd was edutainment nog niet een algemeen bekend en in websites toegepast begrip. Door de op de website aangeboden leerstof te verluchtigen door b.v. onderstaande strips, cartoons en de tekeningen van ‘de gnomes’, is geprobeerd de stof op een aantrekkelijke en speelse wijze aan te bieden. Voeg daarbij nog de nodige interactieve spelletjes en puzzels waarin het geleerde getoetst kon worden (waarover later meer) en je had een stukje ‘edutainment avant la lettre’.

De voortreffelijke vormgever van Volcanoes Online uit Singapore, Galvin Sng, was voor mij het model en de inspiratiebron voor de cartoons en onderstaande stripjes: ik had er diverse gemaakt en iedere twee weken verscheen er dan op de ‘This week comics pagina’ een nieuw stripje! Alles bijeen heeft e.e.a. ons  team geen windeieren gelegd want behalve de hoofdprijzen kreeg de site honderden awards en eervolle vermeldingen als site of the day en talrijke awards sites besteedden aandacht aan Volcanoes Online, zoals hier te zien is. Werkelijk miljoenen bezoekers heeft de site aldus in de loop der jaren getrokken!

Galvin

Galvin: boom

Galvin

Galvin: vol van vulkanen

Galvin

Galvin: sportschool

Galvin

Galvin: computer

Galvin

Galvin: thuis

Galvin

Galvin: bad

Galvin

Galvin: kaft

Galvin

Galvin: continental drift

Galvin

Galvin: toekomstperspectief

Galvin

Galvin: bij de oogarts

Galvin

Galvin: teveel van ’t goede

Galvin

Galvin: muisarm

Reacties op “Volcanoes online, een derde terugblik op wereldwijd KSE-succes: ‘Galvin comics’”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren