Zo komt een bevlogen tekendocent aan zijn opdrachten: mijn zeer gewaardeerde collega Richard Rokx heeft enige tijd geleden een huis gekocht met een flinke lap grond er omheen. Die grond moest uiteraard omgespit en verder bewerkt worden en daarbij vond Richard op zeker moment een schedel van een kat.

Die ontdekking en het nader bekijken van zijn vondst bracht Richard op het idee daar een ouderwetse opdracht naar de waarneming van te maken voor zijn leerlingen van Havo4: kop dicht, studieus kijken, en alles uit je potloden èn je eigen concentratie halen wat er in zit. Richard zelf formuleert het in onderstaande PowerPoint als volgt: kruip in je bubbel!

Dierenschedel tekenen from Sjaak Jansen

Dat de leerlingen die boodschap begrepen hebben blijkt uit de onderstaande resultaten zonneklaar. Prachtig tekenwerk met alle oog voor detail en kwaliteit over de hele linie. Binnenkort de tweede serie van deze opdracht met meer mooi tekenwerk!

Schedel

Schedel

Schedel

Schedels

Schedel

Schedels

Schedel

Schedel

Schedel

Schedels

Schedel

Schedel

Schedel

Schedel

Schedel

Schedel

Schedel

Schedel

Schedel

Schedel

Schedel

Schedel

Schedel

Schedel

Schedel

Schedel

Reacties op “Schedels deel 1”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Richard Rokx via Facebook:
    Bijzonder trots op de resultaten Sjaak. Dit was echt een geslaagde opdracht. Dit bewijst dat onze leerlingen zeker nog in staat zijn om de nodige concentratie op te brengen.

    sjaakjansen op 6 mei 2019 om 16:12 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren