Een tijd geleden deed ik op dit blog verslag van het feit dat de collega’s tekenen en hun leerlingen in 2013 van burgemeester van Reinbach van Etten-Leur de vererende opdracht hadden gekregen een staatsieportret van ons koningspaar te vervaardigen. Eveneens was er een blogbericht gewijd aan de ‘making of…‘ van deze staatsieportretten.

Onlangs stuitte ik op nieuwe mij onbekende foto’s van dit mooie project, o.l.v. Richard Rokx en Dave Roelands tot stand gekomen, en vond ik op internet tevens foto’s en een mooie filmreportage van een werkbezoek van Koningin Maxima waarbij deze staatsieportretten, gemaakt door tweedeklassers van de KSE, voorbijkwamen: beelden van een bewonderende majesteit bij werk van KSE-leerlingen!

Artikel BN/DeStem

Artikel BN/DeStem

Drukte bij het afwerken in het tekenlokaal van Dave tijdens het afwerken

Drukte bij het afwerken in het tekenlokaal van Dave tijdens het afwerken

Drukte bij de expo op het stadhuis

Drukte bij de expo op het stadhuis

Bewonderende blikken op de expo

Bewonderende blikken op de expo

Tweeluik met Max en Wim-Lex

Tweeluik met Max en Wim-Lex

Drie bekroonde werken op een rij

Drie bekroonde werken op een rij

De makers van het winnende werk met de burgemeester op de foto

De makers van het winnende werk met de burgemeester op de foto

Het jaar na het staatsieportret-project (2014)  zou koningin Maxima namelijk een bezoek brengen aan ‘Avoord Zorg en Wonen‘ met o.a. de locatie Kloostergaard in Etten-Leur. Uiteraard was burgemeester Hélène van Reinbach daarbij aanwezig en door haar toedoen was er op de locatie Kloostergaard waar Maxima ontvangen werd een selectie te zien van de staatsieportretten van de KSE-ers. Hieronder een aantal beelden van het bezoek waaronder dus beelden waarop Koningin Maxima o.a. het ‘KSE-staatsieportret’ van haar man bewondert.

Kloostergaard

Kloostergaard

Kloostergaard

Kloostergaard

Kloostergaard

Kloostergaard

Kloostergaard

Kloostergaard

Kloostergaard

Kloostergaard

Koningin Maxima bij enkele KSE-werkstukken op Kloostergaard

Ook op de reportage van het bezoek is Koningin Maxima te zien bij de werkstukken van de KSE-leerlingen. Hieronder enkele screenshots, maar wie de bewegende beelden wil zien vindt die vanaf 5:51 in de reportage daaronder!

Max1

Max1

Max1

Max2

Max1

Max3

Max1

Max4

Max1

Max5

Reacties op “Koninklijke belangstelling voor werk van KSE-leerlingen”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Joke Klep via FB:
    ’n Kroon op het werk van KSE-leerlingen…

    sjaakjansen op 3 juni 2019 om 12:00 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren