Op donderdag 6 juni jl. vond in Cultureel Centrum de Nieuwe Nobelaer de aftrap plaats voor het grote project ‘Cirkel van het leven‘. Daaraan namen ook een aantal leerlingen van de KSE deel. Een verslag daarvan houd je nog van mij tegoed omdat mijn fototoestel bij die gelegenheid dienst weigerde en ik derhalve geen foto’s kon maken. Gelukkig beloofde collega Dave Roelands me zijn foto’s op te zullen sturen dus als ik die heb zul je ook het verslag van die opening hier kunnen lezen.

Bij deze opening was een fototentoonstelling te zien waaraan de KSE-ers van Mavo 4, Havo 4 en Vwo 4  o.l.v. hun docenten Ellis Learbuch, Dave Roelands, Richard Rokx  deelgenomen hebben.  Vanaf 8 juni t/m 16 juni zal deze expositie in de Lambertuskerk te zien zijn, open tussen 13.00 en 17.00 uur.

Op zaterdag 8 juni jl. ben ik er een kijkje gaan nemen en heb ik kunnen genieten van het mooie werk dat door de leerlingen van de KSE en van het Munnikenheidecollege ( de andere middelbare school in Etten-Leur)gemaakt en op fraaie wijze in het stemmige kerkinterieur geëxposeerd is. De leerlingen konden bij het maken van hun foto’s kiezen uit onderstaande thema’s:

OORSPRONG – geboorte
LIEFDE – familie
SPEL – feest, muziek
CULTUUR – groep, religie, rituelen
WERK
LIJDEN – eenzaamheid, oorlog
VERGANKELIJKHEID – ouderdom, dood

Hieronder een impressie van de tentoonstelling. Ik hoop van collega Richard Rokx binnenkort de foto’s van de deelnemende KSE-leerlingen door te krijgen die ik graag integraal nog een keer op dit blog wil laten zien want het is zeker de moeite meer dan waard dat werk nog eens in optimale kwaliteit te bekijken wat uiteraard natuurlijk de komende tijd (t/m 16 juni) ook tijdens de sfeervolle tentoonstelling in de Lambertuskerk kan. Van harte aanbevolen!

Bord voor de kerk

4.

Toelichting bij het begin van de tentoonstelling

4.

Oorsprong

4.

Spel

4.

Spel

4.

Cultuur en liefde

4.

In de Bossche St.Jan

4.

In de Bossche St.Jan

4.

Vergankelijkheid en lijden

4.

Vergankelijkheid en lijden

4.

Vergankelijkheid en lijden

4.

Overzicht

4.

Overzicht

3.

Het slot van de expo

2.

1A. De Lambertuskerk

Reacties op “Cirkel van het leven, een fotoproject: de expositie”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren