De leerlingen hebben het er nog steeds over: vorig jaar bestond de KSE 50 jaar en dat is met diverse evenementen groots gevierd tijdens het afgelopen schooljaar Ter gelegenheid van deze viering is in het schooljaar 2017-2018 een documentaire geproduceerd waar afdelingsleider derde klassen Marcel Doggen de supervisie over had.

Oud leerling Mike Siebelink verzorgt op zijn totaal eigen wijze de presentatie en deed tevens de montage. Wie even de tijd neemt om de (in twee delen gesplitste ) documentaire hieronder te bekijken, komt er snel achter dat de 50- jarige KSE haar leerlingen heel wat te bieden had èn heeft, en dat er in die 50 jaar heel wat gebeurd is.

Bijzonder is dat in deze docu ook de drie rectoren die aan het roer van de KSE gestaan hebben in de afgelopen periode aan het woord komen: ‘bouwpastoor’ Tiny van den Dungen, Adri Rombouts onder wiens leiding de KSE voortvarend het digitaal tijdperk ingegaan is, en de huidige rector Peter van Heusden, een uitstekend bestuurder en manager, maar vooral een man met het hart op de goede plek, die jammer genoeg (voor de school) in februari 2020 afscheid zal nemen van de KSE, drie voor mij onvergetelijke mensen aan wie ik de beste herinneringen heb!

Verder is er ruim aandacht voor het lesgebeuren, de huisvesting in de loop der jaren, en natuurlijk de vele activiteiten buiten de les die de school ontwikkelde , zoals verhuizingen, musical, derde wereld dag, reünie, projecten,  eindfeesten en nog veel meer. Op de achtergrond heb ik hier en daar af en toe een kleine inhoudelijke bijdrage mogen leveren, wat leuk is om terug te zien. Warm aanbevolen dus met één klein puntje: presentator Mike moet het helaas niet hebben van zijn zangkwaliteiten zoals aan het eind van de film blijkt…..

In deze documentaire komen ook beelden voor uit de eerste film die destijds in 1974 over de KSE gemaakt werd. De vier delen van deze nostalgische rolprent vind je hier!

De eerste rector, Tiny van den Dungen

De eerste rector, Tiny van den Dungen

De tweede rector,Adrie Rombouts

De tweede rector,Adrie Rombouts

De derde rector, Peter van Heusden

De derde rector, Peter van Heusden

Presentator Mike Siebelink

Presentator Mike Siebelink

Trappenhuis in een van de leshuizen bij de leswisseling

Trappenhuis in een van de leshuizen bij de leswisseling

Gymles

Gymles

Tekendozen op de gang

Tekendozen op de gang

Musical

Musical

Naar de Efteling

Naar de Efteling

Santarun

Santarun

Mijn lieve collega Ellis

Mijn lieve collega Ellis

Fotocollage

Fotocollage

Feestende leerlingen op het sportveld

Feestende leerlingen op het sportveld

 

Reacties op “KSE 50 jaar, een documentaire”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren