Het is al vaker gezegd: Babette de Waele bekijkt het allemaal op haar geheel eigen gedegen wijze. Zij laat zien in de uitwerking van haar opdrachten dat het een waarheid is als een koe: kijk, als je tekent zie je meer.

Van Babette  heb ik regelmatig hier werk mogen laten zien. Al haar KSE-werk, inclusief experimenten krabbels en schetsjes heeft zij bewaard en mag ik nu gebruiken voor mijn blog. Vanaf brugklas t/m haar examen tekenen in Vwo 6 is zo alles te bekijken. Het geeft een mooi beeld van hoe een talent zich ontwikkelt en hoe steeds dieper en inhoudelijker op de opdrachten ingegaan wordt.

Nu gebiedt de waarheid te zeggen dat Babette niet zomaar een doorsnee leerling was. De uitputtende wijze waarop zij haar beeldend onderzoek verricht is uitzonderlijk en het is dan ook niet te verwonderen dat zij van ons mooie vak later haar beroep gemaakt heeft na studies aan de academie van Tilburg en Academia de Bellas Artes in Granada, Spanje. Als tekendocent op de Internationale School in Willemstad, Curaçao is zij met haar leerlingen zeer succesvol bezig zoals ik al meerdere malen heb mogen constateren.

Ook als beeldend kunstenares blijft Babette aan de weg timmeren.

Hieronder nog eens een voorbeeldje van  de niets aan het toeval overlatende werkwijze van Babette. Maak een studie van een alledaags gebruiksvoorwerp wat je thuis aantreft en onderzoek daarbij de beeldaspecten kleur, plasticiteit, licht schaduw en textuur. De keuze voor materiaal waarmee je deze opdracht uitvoert is vrij naar keuze.

De reeks studies die Babette gemaakt heeft en die  hieronder te zien zijn spreekt boekdelen!

 

Suikerpot

Suikerpot

Suikerpot

Suikerpot

Suikerpot

Suikerpot

Suikerpot

Suikerpot

Suikerpot

Suikerpot

Suikerpot met suikerlepel

Suikerpot met suikerlepel

Suikerpot met suikerlepel

Suikerpot met suikerlepel

Suikerpot met suikerlepel

Suikerpot met suikerlepel

Suikerpot

Suikerpot

 

 

Reacties op “Babette bekijkt het, tekent het: suikerpot”

Er zijn al 3 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Wat leuk om dit te zien, leuke herinnering voor mij het oude thee servies van miijn moeder, knap gedaan door haar kleindochter.

  b de waele op 11 december 2019 om 08:52 uur.

 2. Joke Klep via FB:
  inderdaad, tekenen leert je beter kijken

  sjaakjansen op 11 december 2019 om 11:37 uur.

 3. Babette via FB:
  Hoi Sjaak, dankjewel! Zo leuk om weer te zien. Grappig hoe je werk vergeet en dan zie ik het en komt het hele proces bij me terug.

  sjaakjansen op 11 december 2019 om 13:04 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren