Op de geboortegrond van de kunstenaar exposeerden afgelopen weekend de leerlingen van MAVO 4 hun werkstukken geïnspireerd op de schilderijen van Vincent van Gogh gemaakt hadden in het kader van hun praktisch schoolexamen, een week of drie geleden.

Collega Dave Roelands, een rasechte Zundertenaar, wist op korte termijn, samen met zijn kompaan Richard Rokx, te regelen dat alle 38 leerlingen van deze examengroep konden laten zien wat zij tijdens deze schoolexamensessie van vier uur voor elkaar hadden kunnen krijgen.

Dat dat niet gering was heb ik hier en hier in de vooraankondigingen al verteld, maar na de tentoonstelling in het Vincent van Goghhuis bewonderd te hebben, ben ik eens te meer onder de indruk van het hoge peil van de prestaties van de leerlingen èn natuurlijk die van mijn collega’s Richard en Dave.  Zij openden met veel enthousiasme de tentoonstelling met een uiteenzetting van de opdracht door Richard en met een duiding van de historische plaats waar zich dit alles afspeelde door Dave.

Elke keer zie ik met veel plezier en bewondering hoe zij de sectiekar trekken, vooral ook na de aderlating en het grote gemis die het wegvallen van onze zo diep betreurde dierbare vriend en collega Michiel vorig jaar veroorzaakt heeft. Het was afgelopen weekend een mooie happening, met trotse leerlingen, ouders, broers en zussen,  opa’s en oma’s, collega’s, een enthousiaste afdelingsleider GertJan Hereijgers en (thans oud) rector Peter van Heusden die ook een kijkje kwam nemen. Een mooiere promotie voor het vak, en de KSE kun je je niet wensen.

De inleiding van Richard en Dave op deze panorama foto

De inleiding van Richard en Dave op deze panorama foto (met dank aan GertJan!)

Richard en Dave bij hun inleiding

Richard en Dave bij hun inleiding

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Het werk wat te zien was

Aandachtig publiek

Aandachtig publiek

Aandachtig publiek

Aandachtig publiek

Aandachtig publiek

Aandachtig publiek

Veel belangstelling

Veel belangstelling

Een fragment van Richards inleiding zie je hier!

Reacties op “Van Gogh expositie in Zundert met werk van Mavo 4”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Richard Rokx via FB:
    Trotse docenten Sjaak!

    sjaakjansen op 10 februari 2020 om 18:02 uur.

  2. Jacqueline Kleyer via linkedin:
    Superleuk!

    sjaakjansen op 13 februari 2020 om 16:29 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren