Nèt in de week voorafgaand aan de Carnavalsvakantie, werd weer een interessant project waar de sectie tekenen van de KSE bij betrokken was afgesloten: er werden prijzen uitgereikt voor het beste logo, ontworpen door tweedeklassers van de Mavo van de KSE en het Munnikenheide College.

Mavo-2 leerlingen van deze twee Etten-Leurse scholen kregen de opdracht een logo te ontwerpen voor het project ‘Werk Aan Onderwijs’. De 23 leerlingen die hierbij betrokken waren, volgden 6 lessen afwisselend op beide schoollocaties. Dat was natuurlijk wel een beetje wennen. Een les volgen op een andere school met leerlingen die je helemaal niet kent.

Maar eind goed, al goed, docenten Richard Rokx en Kees v.d. Heuvel (met hem heb ik nog mogen samenwerken bij het roemruchte tunnelproject uit 1986)  zijn erg trots op de wijze waarop de leerlingen het project hebben opgepakt en op de logo’s die zijn gemaakt!

Het project ‘Werk Aan Onderwijs (WAO)’ is een initiatief van Industriële Kring Etten-Leur (IKE) . De bedrijven en scholen die hierbij zijn aangesloten, IKE, Industriële Kring Rucphen (IKR), gemeente Etten-Leur, gemeente Rucphen, KSE, Munnikenheide College, Curio, MKB Etten-Leur en Rabobank regio West-Brabant, hadden behoefte om in contact te komen met leerlingen.

De ondernemers zagen dat leerlingen al vroeg een keuze moeten maken voor een vervolgopleiding terwijl ze nog maar weinig hebben gezien van het bedrijfsleven. Door dit project kunnen leerlingen een kijkje nemen bij verschillende bedrijven. De deelnemende ondernemers van het project ‘Werk Aan Onderwijs (WAO)’ zijn erg enthousiast.

Leerlingen van de KSE, het Munnikenheide College en Curio brachten een bezoekje aan hun bedrijf en ervaarden hoe het er daar aan toegaat. Hun frisse blik leverde de ondernemer ook weer nieuwe ideeën op. Door dit positief effect wilde de stuurgroep van ‘WAO’ het project herkenbaarheid geven met een eigen logo. Docenten Richard Rokx (KSE) en Kees v.d. Heuvel (Munnikenheide College) vonden dit een mooie opdracht voor 23 mavo-2 leerlingen van beide scholen. En terecht. De leerlingen werkten goed samen met mooie logo’s als resultaat!

Tijdens de eerste les maakten ze kennis met elkaar en werd meer verteld over de opdracht. Zaken als ‘wat is een logo, een beeld- of woordmerk en welke logo’s ken je’ kwamen voorbij. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag met ontwerpen: in de eerste twee lessen werkten leerlingen zelfstandig of in groepjes van twee aan verschillende schetsen. Met potlood maakten ze een ontwerp. De derde les sloot Catharina Hoevenaars van de gemeente Etten-Leur aan. Zij gaf meer uitleg over het project ‘WAO’.

1.Aan het werk met de eerste schetsen o.l.v. Richard

Aan het werk met de eerste schetsen o.l.v. Richard op de KSE

3.Aan de computers

Aan de I-Mac  computers op de KSE

4.Aan de computers

Aan de I-Mac computers op de KSE

5. Aan de lichtbak

Aan de lichtbak

6. Gastles op het Munnikenheide door

Gastles van Catharina Hoevenaars op het Munnikenheide

De leerlingen hebben vervolgens vóór de kerstvakantie hun logo’s afgerond, veelal op de computer, waarna in de daarop volgende weken de werkstukken door een jury beoordeeld werden. Hieronder een greep uit de fraaie resultaten met daarbij aan het einde de voor de prijs genomineerde logo’s en het werkstuk van de uiteindelijke winnaars.

bijou en djaydee

Bijou en Djaydee

 femke en thijs

Femke en Thijs

chavez

Chavez

nina sterre

Nina en Sterre

Danique

Danique

Habibo

Isa en Mirre

Isa en Mirre

kelsey en demi

Kelsey en Demi

Madelief en Maud

Madelief en Maud

Mathijs

Mathijs

Sven _ Joep

Sven en Joep

stef knobel

Stef Knobel

Ymke en Eva

Ymke en Eva

De top 3

De top 3

 

Alle leerlingen, docenten en betrokken ondernemers werden op 17 februari hartelijk ontvangen voor de afsluiting van het project, en natuurlijk de prijsuitreiking, bij de Rabobank Etten-Leur. Burgemeester Miranda de Vries maakte, als voorzitter van de stuurgroep, de winnaars bekend.

Van harte gefeliciteerd Isa en Mirre! Hun logo is verkozen tot het logo van WAO.
Dat het project geslaagd is, was niet alleen te zien aan de mooie logo’s. Door de samenwerking en de gezamenlijke lessen waren de leerlingen aanwezig als een echte eensgezinde groep.
BN/DeStem schreef dit stukje over het project.

7. De gemaakte logo's op het scherm

De gemaakte logo’s op het scherm

8. Burgemeester Miranda de Vries tijdens de afsluitende bijeenkomst met alle deelnemers

Burgemeester Miranda de Vries tijdens de afsluitende bijeenkomst met alle deelnemers

De drie voor de prijs genomineerden

De drie voor de prijs genomineerden

De burgemeester met winnaars Isa Wouters en Mirre van de Ven

De burgemeester met winnaars Isa Wouters en Mirre van de Ven

De burgemeester met winnaars Isa Wouters en Mirre van de Ven

De burgemeester met winnaars Isa Wouters en Mirre van de Ven

Allemaal op de foto met de burgemeester

Allemaal op de foto met de burgemeester

 

Reacties op “Leerlingen van MAVO 2 van KSE en Munnikenheide College ontwerpen samen logo’s!”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Richard Rokx via FB:
    Was weer een erg leuk project Sjaak. Leuk om die leerlingen te laten ervaren dat het echt helemaal niks uitmaakt op welke school je zit.

    sjaakjansen op 2 maart 2020 om 14:16 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren