Onlangs kon je hier op mijn blog lezen over het onderbouwwerk van Marjel Sterrenberg. Uiteraard heeft zij in de Vwo 4 ook tekenen gehad en ook daar was nog werk van bewaard.

Helaas zijn een aantal eindwerkstukken niet meer aanwezig (waarschijnlijk hebben die een tijdje op het prikbord gehangen en zijn vervolgens met de muziek mee gegaan), maar de schetsen geven toch wel een indicatie waar naar toe gewerkt is. De schetsen die je hieronder ziet zijn natuurlijk geen meesterwerken, maar ze laten mooi zien hoe een leerling haar ideeën en gedachten aan het ordenen is door ze al schetsend te noteren op het papier.

Al tekenend kunnen je je invallen n.a.v. een opdracht alle kanten op laten gaan en als krabbel op het schetsblad noteren: uiteindelijk prima hulpmiddelen bij het vormgeven van het eindwerkstuk. In de opdracht ‘Backstage’ is dat hieronder goed te zien.  In het schooljaar 1990-1991 had ik Marjel in Vwo 4 voor tekenen en zat zij tevens in mijn mentorgroep.

Dat jaar kwamen, naast nog wat andere opdrachten, o.a. deze tekenopdrachten voorbij:

Gedonder aan de voordeur: alle uitleg over deze opdracht en eindwerkstukken daarvan vind je hier. Van Marjel zie je behalve een aantal compositieschetsjes n.a.v. diverse ideetjes ook een experimentenblad met probeersels van ‘gemengde’ technieken en materialen.

studieblad voordeur

studieblad voordeur

Voordeur experimenten

Voordeur experimenten

Portret met spiegelende brillenglazen: andere voorbeelden en eindwerkstukken zijn hier te vinden.

Studieblad portret met bril

Studieblad portret met bril

Portret met bril

Studie portret met bril

Blow up: alles over deze opdracht zie en lees je hier. Hier het eindwerkstuk ‘van realistisch naar abstract’ door steeds een detail uit te vergroten.

Blow up

Blow up

Backstage: hier is nog veel meer te vinden over deze opdracht! Marjel krabbelt, schetst en probeert en komt tenslotte tot haar eindwerkstuk!

Dit is de laatste blog vóór de carnavalsvakantie. Als je gaat carnavallen: heel veel plezier, en ‘lat ik niks van oe heure!’ En anders, een fijne rustige week vrij. Maandag 2 maart ben ik er weer!

Schetsen backstage

Schetsen backstage

Schetsen backstage

Schetsen backstage

Schetsen backstage

Schetsen backstage

Schetsen backstage

Schetsen backstage

Schetsen backstage

Schetsen backstage

Backstage eindwerkstuk

Backstage eindwerkstuk

 

Reacties op “Marjel Sterrenberg en haar KSE-werk, bovenbouw”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren