Bijna 5 jaar geleden schreef ik op dit blog, na de 250e aflevering van dit blog gepubliceerd te hebben, een oproep waarin ik constateerde dat het leerlingenmateriaal uit mijn eigen archief begon op te raken. De letterlijke tekst van dat berichtje vind je hieronder.

Na meer dan 250 afleveringen van dit blog begint de bodem van de doos met foto’s en herinneringen in zicht te komen. Hoewel tientallen opdrachten, projecten, gebeurtenissen en andere items de revue gepasseerd hebben, geïllustreerd met tientallen filmpjes en honderden foto’s, is er toch nog veel wat nog onvermeld is. Ik heb het meerdere keren al gemeld in dit blog: soms kan ik me voor de kop slaan dat ik opdrachten niet vastgelegd heb op de gevoelige plaat.

Gelukkig kom ik, hetzij virtueel via dit blog, hetzij in levende lijve, regelmatig oud-leerlingen tegen die nog werk van vroeger bewaard hebben en bereid zijn dat voor mij te fotograferen en aan mij door te sturen. Zo kan ik nog meer voor het nageslacht vastleggen. Daarom dit verzoek: heb je nog werk liggen (schetsen, filmpjes, eindwerkstukken, alles is welkom): zet het op de foto en stuur het naar jacjans@hotmail.com bv. via wetransfer.

Mocht het veel werk zijn: ik ben ook al blij met één of een paar foto’s van b.v. schetsen en eindwerkstuk van één opdracht! De rest komt dan wel een ander keertje. Ik schrijf er dan een mooi artikeltje bij en plaats alles op mijn blog. Wees verzekerd van mijn dankbaarheid!

Het is nu 2020, we zijn de 550 afleveringen ruimschoots gepasseerd, en het blog is er nog altijd en trekt zelfs steeds meer belangstelling. Dat is natuurlijk te danken aan mijn geweldige KSE-collega’s Tekenen die mij voortdurend op de hoogte houden van hun opdrachten en activiteiten, maar ook van vele oud-leerlingen die me in de loop der jaren daadwerkelijk van materiaal hebben voorzien.

Nu we in barre Coronatijden zitten en velen van ons gedwongen binnen zitten, zie je dat veel mensen de gelegenheid aangrijpen om grote schoonmaak of zolderopruiming te gaan houden.  Mocht je op de KSE tekenen, Kunst, CKV of Media educatie  gehad hebben van een van mijn collega’s of van mij, en kom je bij die werkzaamheden nog iets op teken-, CKV-,  of mediagebied uit die tijd tegen of heb je nog wat liggen, flikker het dan niet meteen weg, maar maak er eerst wat foto’s van en stuur ze op naar mij!

Het e-mailadres zoals hierboven vet vermeld is nog steeds hetzelfde! Ook foto’s van projecten of excursies zijn van harte welkom! Graag maak ik er, uiteraard in overleg, een mooi verhaal bij en publiceer dat op mijn blog. Bij voorbaat stìk bedankt!

Vives

Beschrijving blog Vives

collage

Collage

Digitaal stripverhaal

Digitaal stripverhaal

pop art

Pop-art als thema

water

Thema water

Pop-art als thema

Pop-art als thema

 

Reacties op “Oproepje”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Hoi SJaak,

    Ik stuur je graag de strips van Bart Brosens, MAAR, ik heb geen emailadres meer van je. Laat me dat even weten, dan komen ze per kerende post..

    Met vriendelijke groet,

    Jan Zengerink

    jan zengerink op 9 april 2020 om 21:23 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren