Door de nood van de Coronacrisis gedwongen moest er online lesgegeven gaan worden. Of dat mogelijk was en wat dat zou opleveren was bij veel mensen een grote vraag. Tekenen is een vak waarbij je meteen aan de resultaten kunt zien wat een les opgeleverd heeft. Met spanning zag ik dan ook uit naar de resultaten van de eerste digitale tekenopdrachten op afstand.

Dat het met de ‘gebruiksaanwijzingen’ in de vorm van helder geformuleerde en fraai vormgegeven lesbrieven wel goed zat was me al snel duidelijk maar het blijft altijd afwachten wat leerlingen ermee aankunnen en wat ze er dan van maken. Het blijkt te werken!

Enige tijd geleden hebben leerlingen van klas A2F van de KSE hun eindwerken van de tekenopdracht ‘Corona Propaganda’ ingeleverd via Microsoft Teams. Als je deze resultaten ziet, mogen we best concluderen dat dit een zeer geslaagde vorm van digitaal tekenonderwijs op afstand is.

Ik denk dat collega Dave Roelands met zijn klas hiermee baanbrekend werk verricht heeft en het tekenonderwijs in het algemeen een nieuwe dimensie gegeven heeft. Deze opdracht dwingt de leerling ook na te denken over de persoonlijke consequenties van de Coronacrisis en zich bewust te worden van de huidige situatie. Het digitale mes snijdt dus van verschillende kanten.

Hoe dan ook, voor A2F en collega Dave: mission completed! Met vlag en wimpel! Toch? Stay safe allemaal!

Benthe van der Sman_

Benthe van der Sman_

Floor Hovius A2F

Floor Hovius A2F

Inti Kemmeren

Inti Kemmeren

Kyra Jongenelen

Kyra Jongenelen

Kyra Jongenelen

Kyra Jongenelen

Milan Vriens

Milan Vriens

Naomi Verschuren

Naomi Verschuren

Olivia van Strien

Olivia van Strien

Rob Timmers

Rob Timmers

Teun van Gils

Teun van Gils

Tygo Smid

Tygo Smid

VanAnh Nguyen

VanAnh Nguyen

Vincent Bosman

Vincent Bosman

BasLuijten

BasLuijten

 

prop

prop

Reacties op “Tekenles in Coronatijd deel 4: propaganda”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Joke Klep via FB:
    verrassend mooi werk !

    sjaakjansen op 9 juni 2020 om 08:39 uur.

  2. Dave Roelands via de mail
    Wat een leuk stuk weer. Bedankt daarvoor!

    sjaakjansen op 9 juni 2020 om 14:54 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren