In deze tijden van Corona valt het lang niet altijd mee om de leerlingen die normaal bij jou in het tekenlokaal aan de slag zijn te begeleiden bij het tot stand komen van hun werkstukken. Dat het desondanks tòch mogelijk is om tot mooie resultaten te komen laat het werkstuk zien wat hier vandaag in de schijnwerper staat.

Havo-eindexamenkandidaat-met-tekenen-in-het-pakket Bo Kolmeijer uit de examengroep van collega Richard Rokx haalde met haar werkstuk zelfs de pagina’s van BN/DeStem.

Sinds jaar en dag moeten de leerlingen van Havo5 en Vwo6 ter afsluiting van hun tekenlessen op de KSE tijdens het schoolexamen laten zien wat zij al die jaren geleerd hebben, en een eindwerkstuk op groot formaat afleveren in gemengde technieken. Als onderwerp mogen zij zelf een quote, motto of begrip kiezen waar zij vervolgens in een pakkend beeld vorm aan moeten geven. Wat je je daarbij moet voorstellen is te zien op deze blogafleveringen  waar een aantal resultaten van deze opdracht te zien zijn.

Bo had gekozen voor de actualiteit van het moment. De Corona uitbraak was in januari, toen zij van start ging met deze opgave, nog een ver van ons bed show in het Chinese Wuhan. Niemand had toen ook nog maar het minste vermoeden tot welke proporties Corona zou uitgroeien.  Onder het motto ‘Earth strikes back’ is Bo toch met dit Corona-thema aan de slag gegaan waarover zij in het krantenartikel verslag doet. Dat het resultaat er wezen mag is op onderstaande foto te zien.

Trotse docent Richard Rokx: grote complimenten voor Bo en de andere tekenkandidaten die, ondanks het feit dat het eindwerkstuk niet op school afgemaakt kon worden en zij slechts een beroep konden doen op begeleiding op afstand, er tòch in geslaagd zijn prima werk af te leveren.

Deel van het examenwerk 2020

Deel van het examenwerk 2020

Deel van het examenwerk 2020

Deel van het examenwerk 2020

Deel van het examenwerk 2020

Deel van het examenwerk 2020

Deel van het examenwerk 2020

Deel van het examenwerk 2020

Earth strikes back

Bo Kolmeijer: Earth strikes back

Reacties op “Examenwerkstuk van Bo Kolmeijer: Earth strikes back”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Richard Rokx via FB:
    En dan heb ik ook nog niet alles kunnen exposeren Sjaak… Complimenten aan mijn leerlingen. Prima lichting!

    sjaakjansen op 11 juni 2020 om 14:44 uur.

  2. Ingrid Gommers via FB:
    Topwerk!!

    sjaakjansen op 12 juni 2020 om 22:18 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren